Neler yeni

İlköğretim ve Ortaöğretimde Bazı Derslerin Müfredatı Güncelendi

rodinnn

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2013
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#1
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında ilköğretim ve ortaöğretimde bazı derslerin öğretim programları güncellendi.
MEB Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen "İlköğretim ve Ortaöğretimde Bazı Derslerin Öğretim Programlarının Güncellenmesi" konulu basın toplantısına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, MEB Müsteşarı Emin Zararsız, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip ve Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk katıldı.
Öğretim Programları Sadeleştirildi
Toplantıda konuşan Bakan Nabi Avcı, öğretim programlarının gözden geçirilmesi amacıyla 2005 yılında köklü bir değişime gidildiğini, yapılan sadeleştirmeye rağmen öğretim programlarının bugün hala gereğinden fazla yoğun olduğunu söyledi. Bakan Avcı, her şeyi öğretmeye çalışırken yoğun bilgi yüklemesi sebebiyle öğrencilerin öğrenmede güçlük çektiğine işaret etti. Avcı, “Daha iyi öğretmek için daha az ve öz ancak gerçekten hayatla ilişkili bilgi ve beceri, değer ve tutumlara odaklanmak zorundayız. Ancak öğretim programlarının içeriğinin sadeleştirilmesi ve seyreltilmesinde titiz bir çalışmayla ölçülü ve kademeli sadeleştirme ve seyreltme yapılmasına özen gösterilmiştir" dedi.
Öğretim programlarının revize edilmesi çalışmaları kapsamında 35 üniversiteden 86 akademisyen ve 28 öğretmenin katılımıyla 230 toplantı, 24 panel düzenlendiğini anlatan Avcı, çalışmalar neticesinde güncellenen öğretim programlarına ilişkin şu bilgileri verdi: “İlköğretim kurumları İngilizce 2-8. sınıflarla fen bilimleri 3-8'inci sınıflar, ortaokul matematik 5'ten 8'e kadar, ortaöğretim fizik 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim kimya 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim biyoloji 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar, ortaöğretim matematik 9, 10, 11 ve 12'inci sınıflar. Güncellenen öğretim programları kademeli olarak uygulamaya konulacak. Güncellenen öğretim programlarının ilk uygulamaları, 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlayacak. Yani önümüzdeki yıl"
Yazının devam için KursKayıt
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×