Neler yeni

İncir Reçeli

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
28
Beğeniler
0
#1
Malzemeler:

1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet)
1 kg toz şeker
5-6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

Yapılışı:

1- Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dk.kaynatın. İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz.

2- Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın. Büzüştüdiye korkmayın tekrar şişecekler :)

3- 4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.

4- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın.

5- 25 dk. kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın. İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

6- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.

Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor.Tabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak…



AFİYET OLSUNNNNN :)
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Çok sevdiğim bir reçeldir. Egede yaşayanlar ham incir bulabilme açısından çok şanslı. Bir gece kireç kaymağında bekletildiğinde ise hazır reçellerdeki gibi sert bir hal alacaktır.

Birçok reçel kireç kaymağına yatırılınca çok daha güzel oluyor.
 
Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
28
Beğeniler
0
#3
evet hocam çok güzel bir aroması var çok severim ama bizim buralarda bulmak biraz zor hazır alıyoruz mecburen :)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×