Neler yeni

İşbirliği Projesi (Aylık)

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
DEĞER KONUSU : İŞBİRLİĞİ

İşbirliği nedir?
İş birliği,gurup üyelerinin belli işleri yapmaya ve etkinlikleri birlikte yürütmeye İstekli olmalarıdır.

1. HAFTA ÇALIŞMASISınıfta ,öğrenciler tarafından 2 kişi belirlenir,bu iki kişinin kraft kağıtlarına resimleri çizilir,daha sonra kabaca resmi çizilen arkadaşlarının,çocuklar tarafından boyanması ve işbirliği ile artık materyal kullanarak hazırlaması istenilir.

2. HAFTA ÇALIŞMASI
İşbirliği posteri yapalım
Evde ve okulda işbirliği ileyapılabilecek,işler öğretmenin ipuçları ile çocuklar tarafından söylenir,daha sonra çocuklardasn boya kalemleri ile işbirliği ile yapılabilecek çalışmanın küçük birer resimini yapması istenir,çocukların yaptığı resimler şekilli makasla kesilerek,poster oluşturulur,sınıfın bir duvarında sergilenir.

3. HAFTA ÇALIŞMASI
Doğal yaşam içerisinde hayvanların işbirliği ile yaptığı örneklemler verilir.Karıncalar yuvalarına yemek götürürken yardımlaşırlar ve işbirliği yaparlar,arılar balı üretirken kendi içlerinde işbölümü ve işbirliği yapmışlardır.Onlar içgüdüsel bir paylaşım gerçekleştirirler.İnsanlar ise bir hedef belirleyerek kendi istekleri ile işbirliği yaparlar.

Projeksiyon ile Togi oyun hamuru yapıyor film şeridi çocuklarla seyredilir.Burada Togi oyun hamuru yapmak istemiş,fakat henüz küçük olduğu için yardımsız başaramammıştır,annesi ile işbirliği yaparak oyun hamurunu yapar sonrada birlikde ilginç şekiller verirler.
Çocuklara her yaşın başarabileceği işlerden ve bazı işlerin yardım alarak gerçekleştirilmesi gerektiğinden bahsedilir.Çocuklarla birlikde örnekler verilerek konu tartışılır.



Çorlu Zübeyde Hanım Anaokulu' ndan alınmıştır.
Yasemin Adsız öğretmenimize teşekkür ederiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×