Malzemeler Yarım kilo kabak
1 orta boy patates
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
1 su bardağı süt
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kabakları, patatesi, soğan ve sarmısağı tencereye doğrayın. Suyunu da ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra içine sütü ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu da ekleyip, tüm karışımı rondodan geçirin. Daha sonra çok ince kıyılmış dereotunu çorbanızın üzerine serpip, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
1 orta boy patates
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
1 su bardağı süt
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kabakları, patatesi, soğan ve sarmısağı tencereye doğrayın. Suyunu da ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra içine sütü ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu da ekleyip, tüm karışımı rondodan geçirin. Daha sonra çok ince kıyılmış dereotunu çorbanızın üzerine serpip, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.