Neler yeni

Kadayıflı Muhallebi

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı

KADAYIFI İÇİN
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı

Yapılışı:
Tencereye tereyağı nı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız.
Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü unumuzu nişastamızı yumurta sarısını toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim.
Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını kabımızın içine yayın üzerine muhallebimizi dökün.
sonra kalan tel kadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp buzbolabımızda 1 2 saat bekledikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet Olsun..
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,987
Beğeniler
6
#2
Bunu yedim.:)

Bir gün dolapta bekleyince kadayıflar yumuşuyor ve daha güzel oluyor. Diğer türlü kadayıf kıtır kıtır oluyor.

Damak zevki:))
 

Forum istatistikleri

Konular
18,860
Mesajlar
30,319
Kullanıcılar
27,852
Son üye
Mfbos
×