- Katılım
- 25 Eki 2011
- Mesajlar
- 1,318
- Beğeniler
- 5
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
KADAYIFI İÇİN
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
Yapılışı:
Tencereye tereyağı nı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız.
Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü unumuzu nişastamızı yumurta sarısını toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim.
Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını kabımızın içine yayın üzerine muhallebimizi dökün.
sonra kalan tel kadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp buzbolabımızda 1 2 saat bekledikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun..
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
KADAYIFI İÇİN
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
Yapılışı:
Tencereye tereyağı nı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız.
Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü unumuzu nişastamızı yumurta sarısını toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim.
Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını kabımızın içine yayın üzerine muhallebimizi dökün.
sonra kalan tel kadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp buzbolabımızda 1 2 saat bekledikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun..