- Katılım
- 13 Eki 2011
- Mesajlar
- 1,387
- Beğeniler
- 5
KALBURABASTI
1 paker erimiş margarin
3 kaşık yoğurt
1,5 kaşık şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(orta yumuşaklıkta bir hamur için gerektiği kadar)
İçine:
İri dövülmüş ceviz
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 limon
*Önce şerbet malzemelerini tencereye alıp yaklaşık 20 dakika kaynatıp inmeye yakın limonunu sıkıp bir kenara alalım
*Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
*Yumurta kadar parçalar koparıp delikli kepçe üzerinde elimizle açalım iç koyup yuvarlayalım ve ağız kısmını tepsiye gelecek şekilde dizelim.
*180 derece ısınmış fırınımızda hafif kızarana kadar pişirelim.
*Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbetimizi üzerine döküp diğer bir tepsiyi üzerine kapatalım..
*15 dakika sonra tatlılarımızı ters yüz edelim ve üst yüzeyin de şerbeti iyice çekmesini sağlayalım...
Alıntıdır
1 paker erimiş margarin
3 kaşık yoğurt
1,5 kaşık şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(orta yumuşaklıkta bir hamur için gerektiği kadar)
İçine:
İri dövülmüş ceviz
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 limon
*Önce şerbet malzemelerini tencereye alıp yaklaşık 20 dakika kaynatıp inmeye yakın limonunu sıkıp bir kenara alalım
*Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
*Yumurta kadar parçalar koparıp delikli kepçe üzerinde elimizle açalım iç koyup yuvarlayalım ve ağız kısmını tepsiye gelecek şekilde dizelim.
*180 derece ısınmış fırınımızda hafif kızarana kadar pişirelim.
*Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbetimizi üzerine döküp diğer bir tepsiyi üzerine kapatalım..
*15 dakika sonra tatlılarımızı ters yüz edelim ve üst yüzeyin de şerbeti iyice çekmesini sağlayalım...
Alıntıdır