Neler yeni

Kar Tatilinde Ek Ders Ücreti kesilir mi?

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
303
Beğeniler
2
#1
Kışın oldukça sert geçtiği bir yıldayız. Kar yağışları yurdumuzu olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışları, birçok ilde ve ilçede eğitim öğretimin aksamasına neden oluyor.
Öğrencilerin kendi imkanlarıyla ve okul servisleriyle okula ulaşmaları mümkün olmadığında ya da tehlikeli olduğunda İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile okullar en az bir günlük süreyle tatil edilmekte.

Mevcut ek derslere ilişkin kararda; öğretmenlerin ayda dört günden fazla sevkli oldukları süreler ile hafta içi mesai saatlerine denk gelen resmî tatil, dini bayramlar ve kar tatili gibi herbir gün için 7 saat ek ders ücreti kesilmektedir. Bir günlük kar tatili nedeniyle öğretmenlerin 7 saatlik ek ders ücreti kesilmektedir.
Ancak ek derslere ilişkin karada henüz değişiklik yapılamamsına rağmen Bu yıl toplu sözlemedeki en büyük kaznımlardan biri de idari tatil olan günlerdeki ek derslerin kesilmememesi , ders görevini yapmış sayılması konusunda idi. Yetkili Sendika olarak masaya oturan Eğitim Bir Sen'in bu kaznımı ek ödeme mağduriyetinin gölgesinde kalmış ve gözlerden kaçmıştı.
Hükümet ve memur sendikaları arasında kıran kırana geçen pazarlıkta masasında öğretmenlere müjdeli haber çıktı. Ders görevlerinin çeşitli sebeplerle yerine getirilmemesi veya öğretime değişik sebeplerle ara verilmesi yüzünden ders görevini yerine getiremeyen öğretmenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılacak. Böylelikle kar tatili gibi beklenmedik okul tatillerinde ek ders ücreti alamayan öğretmenin ek ders çilesi sona ermiş oldu.
Ek dersler eilşkin karar değişmese bile toplu sözleşmede mutabakata varılan maddeler mutabakat metni imzalandıktan sonra kanun hükmünde sayılmaktadır.
Dolayısıyla kar tatili nedeniyle öğretmenlerimiz ek ders ücretlerini alabileceklerdir.

personelmeb.com
 

kdr.ms

Yeni Üye
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
3
Beğeniler
0
#3
bizim okulun memuru bu konuda çevre okullar ne yaapıyorsa onu yaparım gibi bir cvpta bulunmuş böyle bir durumda ne yapılabilir pekii?
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×