Neler yeni

Karaköy Pohaçası

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Karaköy Pohaçası

Malzemeler
* 1 su bardağıyoğurt
* 1 paket instand mayası
* 1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin yarısı zeytinyağ)
* 1 Yumurta(akı,hamura,sarısı üzerine sürülecek)
* Tuz
* Aldığı kadar un
* Yarım kalıp beyaz peynir
* Yarım demet dereotu,maydanoz


YAPILIŞI :

1— Yoğurt, uz,yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
2— İnstand maya un ile elenerek aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılıp küçük parçalara ayrılır.(Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırlır.)
3— Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
4— Tesiye dizilip yumurta sarısı sürülür.Orta hararetli fırında
pişirilir.


Çok sevdiğim Karaköy Pohaçası tarifini denemedim. Deneyenler yorum yazarsa iyi olur.
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Gelelim tarifimize


•1 paket 250 gr tereyagi (2 stick)
•2 yumurta (sarilardan biri ustune kalanlar icine)
•1 cay bardagi siviyag (en kucuk boy cay bardaklarindan)
•1 cay bardagi yogurt
•1 cay bardagi sut
•1,5 tatli kasigi maya
•1 cay kasigi seker
•1,5 tatli kasigi tuz
•Yaklasik 4 cup un (1 kg)
Ic Malzemeleri
•1.5 cup (Buyuk su bardaklarindan) kirik peynir
•Arzuya gore istediginiz kadar maydonoz.
Uzerini suslemek icin susam


Yapilisi


Ilk olarak tereyagimizi ocagin uzerinde veya mikrodalgada eritelim. Tereyagi erirken, ilik bir caybardagi sutun icine seker ve mayayi ekleyip karistiralim. Yoguracagimiz kabin icerisine cay bardagini koyup bekleyelim. (En kucuk cay bardagi dedim malzemeler kisminda ama bende en kucugu olmadigi icin bu bardagin yarisindan biraz fazla sut koydum. Resim sizi yaniltmasin)



Bu da başka bir tarif.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×