Neler yeni

Kaytaz Böreği

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Kaytaz Böreği


börekler
okulöncesi.net mutfak
hamur işleri
malzemeler
yapılışı




Malzemeler:
300 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı karabiber
200 gr. tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı


Hamuru için;
500 gr. un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz



Yapılışı:
Yoğurma kabına alınan yarım kilo unun üzerine 1 çay kaşığı tuz ve kuru maya konulur. Azar azar ılık su dökülerek kulak memesi kıvamnda bir hamur yoğrulur. Hamur, üzeri bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
300 gr. dana kıymanın üzerine 1 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. 1 tutam tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 yemek kaşığı nar ekşisiyle birlikte yoğrularak harmanlanır. 200 gr. tereyağı ayrı bir tavada eritilir, yarım çay bardağı zeytinyağıyla karıştırılır. Dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler yağlanarak elde açılır. Sarılıp gül böreği gibi katlanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Haurların ortası açılır ve kıymalı iç yerleştirilir. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Kaytaz Böreği servise hazırdır.




kanal D mutfağım programından alınmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×