Neler yeni

Kendinde Değişiklik Yap-Aynada Kendimize Bakıyoruz (Aynı-Farklı-Benzer)

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
ISINDIRICI ÇALIŞMA
ETKİNLİK ADI:Aynı-Farklı -Benzer
PSA Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
MATERYAL:--- YAŞ: 5-6
SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
Öğrenciler ayakta dururlar ve öncelikle lider yavaş yavaş hareketler yapar ve aynı anda grubunda tekrar etmesini ister.Örneğin elma toplama hareketi yaparken aynı anda zıplamaları yada lider eli ile alkış sesi yaparken gruptan tek bir alkış sesi çıkmasını ister.Ve bu sesleri aynı anda çıkarırken aaaaaaa diye bağırırlar .Daha sonra lider şimdi yapacağı hareketlerin tersini yapmalarını ister.Ters hareketleri yaparken de sssssss sesini çıkarırlar.Lider yapacağı hareketleri bir süre gösterir ve sonra etkinlik başlar.Daha sonra tersini yapmalarını ister.Örneğin lider alkış yaparken grup kollarını açar ve sss diye ses çıkarır.Ters hareket yapmayan kişi oyundan çıkar.Hareketlerin ters yapılacak olması etkinliğe heyecan ve hareketlilik katar.



ESAS ÇALIŞMA
SDA Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme Kazanım:10. Grup etkinliklerinin kurallarına uyar.11. Gerekli durumlarda kararlılık gösterir.
DA Amaç 5. Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme Kazanım :5. Dinlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü vb. yollarla sergiler.
ETKİNLİK ADI: Kendinde Değişiklik Yap
MATERYAL: Hırka,ceket,ayakkabı,terlik,palto gibi çocukların kendi eşyaları.
İki çocuk,üzerlerinde hırka,ceket,palto,terlik gibi giysilerle karşılıklı olarak ayakta dururlar. Yönerge şu şekilde verilir:”Birbirinize bakın,inceleyin.Dış görünüşünüze ve elbisenize dikkat edin.Şimdi herkes birbirine sırtını dönsün ve kendi elbiselerinde,saçında değişiklik yapsın… İstediği birinin kılığa girsin.. Tekrar yüz yüze dönün…Şimdi arkadaşınızın elbisesindeki,görünüşündeki değişiklikleri söyleyin.” Her seferinde çocuklardan yalnızca biri,kendi üzerinde değişiklik yapabilir ve diğeri değişikliği bulmaya çalışır.

RAHATLAMA ÇALIŞMASI
ETKİNLİK ADI:Aynaya Bakıyoruz
Amaç 8. Farklılıklara saygı gösterebilme Kazanım:1. Kendisinin farklı özelliklerini kabul eder.2. Başkalarının farklı özelliklerini kabul eder.
MATERYAL:---
Öğretmen çocuklardan gözlerini kapatarak söylediklerini hayal etmelerini ister. ‘’Bugün sınıfa girdiğinizde büyük bir ayna olduğunu fark ettiniz. Diğer arkadaşlarınızda geldi. Ayna karşısına geçtiniz. Kendinizi ve arkadaşınızı inceliyorsunuz. Aranızdaki farklara ve benzerliklere dikkat ediyorsunuz’’ denilerek anlatılanı düşünmeleri için bir süre beklenir ve gözlerini açmaları istenir. Çocukların fark ettikleri hakkında konuşulur.


Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×