Neler yeni

Kibarcık Örnek Çocuk(Saygı Hikaye)

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
kibarcık sabah okula giderken şükran teyze ve cemil amcayla karşılaştı.
günaydın şükran teyze günaydın cemil amca diye onları selamladı. onlar da
günaydın kibarcık dediler. kendilerine selam verdiği için kibarcık ı çok beğendiler. şu kibarcık nekadar nazik ve görgülü bir çocuk dediler.
kibarcık ın öğretmeni öğrencilere bir bir daha kaç eder kim söyliyecek diye sordu öğrenciler hep bir ağızdan ben ben ben diye bağırmaya başladılar kibarcık ise hiç bağırmadan parmak kaldırdı. öğretmen sadece kibarcık a söz verdi çünkü kibarcık sınıfın içinde bağırarak değil parmak kaldırarak söz isteyeceğini biliyordu. çünkü o adı gibi kibar bir çocuktu.
kibarcık ın arkadaşları onu ziyarete geldiler. kibarcık konuklarını kapıda karşıladı hoş geldiniz diyerek onları içeri aldı.çay ve pasta ikram etti.konuklar evden ayrılırken kibarcık onları yine kapıya kadar uğurladı.
güle güle gidin yine beklerim dedi.
arkadaşları kibarcık ın konuk karşılama ve uğurlama biçimini çok beğendiler çok memnun olduklarını söylediler.
kibarcık servis aracına inip binerken kimseyi itip kalkmaz.sıraya girer arkadaşlarına saygısızlık etmez. aracın penceresinden dışarı sarkmaz .kolunu başını dışarı çıkartmaz .araçta bağırıp çağırarak kimseyi rahatsız etmez.
şöför amca onu çok beğenir kibarcık ın yanaklarını okşar .
keşke her çocuk senin gibi olsa kibarcık diyerek onu sevdiğini belirtir.kibarcık bazen arkadaşlarından ödünç kitap,silgi,kalem ister.ama lütfen demeyi unutmaz.örneğin,lütfen şu kitabını bana ödünç verebilirmisin? der.
işi bitincede
teşekkür ederim diyerek kitabı sahibine geri verir .o bakımdan hiçbir arkadaşı kibarcık ın isteğini geri çevirmez çünkü kibar konuşanı herkes sever .
kibarcık toplu taşım araçlarına bindiğinde yaşlı amcalara ve teyzelere yer verir .çünkü kibarcık büyüklerine karşı saygılıdır.
kibarcık bazen annesi ve babasıyla birlikte şükran teyzelere yemeğe gider .yemek sırasında çok nazik davranır ağzını şapırdatmaz .oburluk yapmaz.lokmaları küçük alır ağzını kapatarak ağır ağır çiğner.
yemekten sonra şükran teyzenin gönlünü alır.eline sağlık şükran teyze yemeklerin çok güzel olmuş der.şükran teyze buna çok sevinir.afiyet olsun kibarcık diyerek onun saçlarını okşar.
kibarcık telefonla konuşurken
alo ben kibarcık diyerek önce kendini tanıtır söyliyeceklerini normal sesle bağırmadan söyler.sözü gereksiz yere uzatmaz .iyi günler veya iyi akşamlardiyerek telofonu kapatır.herkes kibarcık ı çok sever. çünkü o kibar bir çocuk.

davranış kazandırma dizisi
üzeyir gündüz
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×