- Katılım
- 9 Kas 2011
- Mesajlar
- 28
- Beğeniler
- 0
Malzemeler:
1 Kg. Köfter
1 Bardak Su
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağ
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
3-5 Adet Karanfil
1 Adet Kabuk Tarçın
Yapılışı :
Köfterler küçük küçük doğranır.1 Su Bardağı su ,1 çay bardağı toz şeker tarçın ve karanfiller ilave edilerek pişirilir.Suyunu çekince tarçın ve karanfiller içinden alınıp tuzsuz tereyağ ve zeytinyağı ilave edilir.İyice çevrilir. Servis tabağına alınarak iri dövülmüş cevizle sıcak servis yapılır.
NOT: Köfter yerine pestil,kuru kayısı,kuru incir de kullanılabilir.
NİĞDE'NİN MEŞHUR TATLILARINDAN BİRİSİDİR...
AFİYET OLSUNNNNNNNN
1 Kg. Köfter
1 Bardak Su
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağ
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
3-5 Adet Karanfil
1 Adet Kabuk Tarçın
Yapılışı :
Köfterler küçük küçük doğranır.1 Su Bardağı su ,1 çay bardağı toz şeker tarçın ve karanfiller ilave edilerek pişirilir.Suyunu çekince tarçın ve karanfiller içinden alınıp tuzsuz tereyağ ve zeytinyağı ilave edilir.İyice çevrilir. Servis tabağına alınarak iri dövülmüş cevizle sıcak servis yapılır.
NOT: Köfter yerine pestil,kuru kayısı,kuru incir de kullanılabilir.
NİĞDE'NİN MEŞHUR TATLILARINDAN BİRİSİDİR...
AFİYET OLSUNNNNNNNN