Neler yeni

Kolay Bebek Maması Tarifleri

Katılım
9 Eki 2011
Mesajlar
17
Beğeniler
0
#1

Çeşitli nedenlerle erken başladığınız ya da eninde sonunda ihtiyaç duyacağınız bir vakti olan bebek mamaları için tariflerinizi erkenden toplamanız ileri ki günlerde rahat etmenizi sağlayacaktır. Zamanlanmış bebek mamaları ile bebeğinizin ağzına layık en uygun tarifleri öğrenerek ve uygulayarak sakin bir dönemin zeminlerini de hazırlamış olacaksınız. Her dönem ayrı besinleri tüketmesi gereken bebekleriniz için işte en leziz bebek maması tarifleri:


Yeni doğan bebek için mama tarifi:
Yeni doğan bebekler için çok geçerli bir neden olmadığı takdirde kesinlikle anne sütü önerilmesine rağmen mamaya mecbur bırakılan durumlarda gelişebilir. Bu duruma yalnızca doktorunuz karar verebileceği gibi mamanızın türünü ve ölçüsünü de yine doktorunuz tavsiye etmelidir. Önerilen mama için ısıya dayanıklı cam biberon kullanmanız gerekir. Steril edilen biberonunuza mamayı koymadan önce kaynamış fakat el değecek sıcaklıkta ki suyu koyun. Üzerine belirtilen ölçüde mamanızı ekledikten sonra iyice çalkalayın. Ve bebeğinize mamasını bekletmeden vermeniz gerektiğini kesinlikle unutmayın.


6 – 9 Aylık ve sonrası için mama tarifi:
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler 50 gr tuzsuz peynir, 30gr tatlı kabak ve 1 adet elma. Yıkadığınız ve soyduğunuz bal kabağını iyice yumuşayana kadar suda pişirdikten sonra elmayı ekleyin ve bir karıştırıcı yardımıyla püre haline getirin. Ezilmiş peyniri de biraz üzerine serptikten sonra mamanız hazır demektir.


9-12 Aylık ve sonrası için mama tarifi:
Bu leziz için gerekli malzemeler birkaç adet bebe bisküvisi, 1 dilim az tuzlu beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, yarım çay bardağı ılık çay ya da ıhlamur, portakal suyu ya da ılık süt. İnce ince kırdığınız bebe bisküvilerinin ardından peynirinizi rendeleyin. Pekmezinizi de ilave ettikten sonra dilediğiniz sıvıyı da ekleyerek sulu pürenizi hazırlayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×