Neler yeni

Küçük Dere

Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
834
Beğeniler
1
#1
Ormanın İçinde hayvanların su içtikleri küçük bir dere vardı. Geyikler, tilkiler,kurtlar,ördekler. Ormanda yaşayan bütün hayvanlar küçük dereyi çok seviyorlardı. Suyunu içmekle kalmıyor, temizliklerini de su ile yapıyorlardı.


Yaz mevsimi Gelince derenin suyu iyice azaldı, ördekler ve diğer hayvanlar bu durumdan hiç memnun değildiler. Güneş küçük dereyi öyle ısıtıyordu ki sular buhar olup gökyüzüne doğru çıkmaya başlamışlardı. Su buharları da dere ve ormandaki hayvanlardan ayrılmak zorunda kaldıkları için üzülüyorlardı. ''tekrar geri geleceğiz, bizi bekleyin..hoşçakalın...'' diyerek vedalaştılar.


Su buharları gökyüzünde çok yükseğe çıktılar. üşümeye başladılar. küçük birer su damlacıkları haline geldiler. birbirlerine iyice sokuldular, bulut oldular. tekrar biraraya geldikleri için çok mutluydular, ama yeryüzünüde çok özlemişlerdi. Ormandaki hayvanları,ağaçları,çiçekleri ve küçük dereyi hatırlayınca ağlamaya başladılar.

Ağladıkça yağmur damlası olarak yere damladılar. Ağaçları, çiçekleri ve otları suladılar, bazı yağmur damlalarıda yere düştüler. küçük derenin bu sayede suyu çoğaldı, şarkı söyleyerek akmaya başladı. yağmur damlalarına kavuşan orman çok mutluydu.

Okul Öncesi Etkinlikleri
Türkçe Dil Etkinlikleri
Çocuk Hikayeleri

Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×