Neler yeni

Lale Festivali

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası İstanbul Lale Festivali, 7. kez İstanbullunun karşısında. 7. Uluslararası İstanbul Lale Festivali 7 - 29 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında İstanbul'un dört bir tarafında etkinlikler düzenlenecek.

Bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesine kavuşurken; Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak.

İstanbul'da festival kapsamında Emirgan Korusu, Yıldız Korusu, Yedikule Soğanlı Bitkiler Parkı, Hidiv Korusu, Beykoz Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu ve Küçük Çamlıca Korusunda lale bahçeleri oluşturuldu.

Festival boyunca Emirgan Korusu'nda haftanın her günü saat 11.00'den 19.45'e Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinletileri, ebru sanatçılarının katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler Sultanahmet Meydanı, Büyükçamlıca, Hidiv korularında hafta sonlarında, aynı saatler arasında tekrarlanacak. Taksim Meydanı'nda Lale Heykelleri Sergisi açılıcak.

Festival kapsamında, bu baharda da parklarda bahçelerde, meydanlarda, pencere önlerindeki saksılarda laleler açacak.

Bu yıl İstanbul'a 104 türde, toplam 11.6 milyon lale dikildi. En büyük lale koleksiyonu yine Emirgan Korusu'nda. Emirgan, 112 türden 1.8 milyon laleyle gerçek bir şölen yaşayacak. Beykoz Korusu'na 25 türde 680 bin, Soğanlı Bitkiler Parkı'na 62 türde 600 bin, Yıldız Korusu'na 23 türde 550 bin lale dikildi. Göztepe Gül Bahçesi, Gülhane Parkı, Büyük ve Küçük Çamlıca, Fethipaşa koruları, Hidiv Kasrı farklı türlerdeki laleleri İstanbul'da görebileceğiniz diğer yeşil alanlar.


Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.istanbulunlalesi.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

2005 yılından bu yana lale yarısması düzenleyen İstanbul Büyüksehir Belediyesi bu yılda en güzel lale ile ilgili yarısmasını gerçeklestiriyor. En Güzel 50 Lale; İstanbul'unkoru, park, bahçe, yesil alanlarında pek çok bölgede peyzaj çalısmaları dâhilinde fotograf çekilebilecegi gibi tek laleler de yarısmada degerlendirilecek. Bu yıl en güzel 50 Lale veya Peysaj fotografına ödül verilecek. Son Katılım Tarihi 25 Nisan 2012.

alıntıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×