Neler yeni

Meb Avcı Açıkladı Şubatta İlk atama olacak mı?

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
Avcı: Şubat ayında açıktan atama yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat ayında açıktan atama yapılmayacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Diyarbakır'da ''Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'' adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşülüyor.

Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Avcı, eğitimde 4+4+4 sistemine geçildikten sonra, ilkokul birinci sınıfta okutulan bazı kitapların iade edildiğine ilişkin bilginin doğru olmadığını ifade etti.

Avcı, ''Şubat ayında açıktan atama yapılacak mı-'' sorusuna, ''Bu soruya 'evet' demeyi çok isterdim. Maalesef Şubat ayında böyle bir atama söz konusu olmayacak. Daha önce ilan edilen Ağustos programına sadık kalınacak. Bu sene sınavlar aynı zamanda alan bilgilerini de içerecek. Şubat ayında yapılacak her atama, alan sorularını da içeren sınavlara girecek olan gençlerin kontenjanından düşüleceği anlamına gelir. Bu da kendi içinde haksız uygulama olabilir'' diye konuştu.

Avcı, başka bir soruyu yanıtlarken, Türkiye'de hiçbir üniversiteye herhangi bir ayrımcılık uygulanmadığını kaydetti. Bakan Avcı, üniversitelerin, alt yapılarını gereği gibi kullanma, çevre ve bölgeleriyle işbirliği konusunda bir zafiyetlerinin söz konusu olduğunu belirterek, ''Bunları çok iyi yapan üniversitelerimiz de var. Ama bazı üniversiteler ya da bazı bölümler, bir tür 'fil dişi kule' havası içinde çalışmalarını sürdürüyorlar'' dedi.

Tasarı üzerinde görüşmeler sürüyor.

Muhabir: Kubilay Çelik
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×