Neler yeni

MEB Harıl Harıl Ücretli Öğretmen Arıyor

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
Yaklaşık 300 bin öğretmen adayının KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girdiğini unutan MEB eğitim-öğretim yılına başlarken daha önce ücretli öğretmenlik yapmış kişileri arayarak, “Okulumuzda öğretmen açığı var. Bizimle çalışır mısınız” diye soruyor
Yaklaşık 300 bin öğretmen adayının KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girdiğini unutan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim yılına başlarken daha önce ücretli öğretmenlik yapmış kişileri arayarak, “Okulumuzda öğretmen açığı var. Bizimle çalışır mısınız” diye soruyor. MEB veri sisteminde yer alan ücretli öğretmenlerin iletişim bilgilerinden faydalanan okullar, kadro açıklarını yine aynı kişilerle doldurmaya çalışıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Taraf ’ın “This is Lahana” manşetiyle duyurduğu ziraat bölümü mezunlarının İngilizce dersine girdiği ücretli öğretmenlik sisteminden vazgeçemiyor. Eğitim fakültesi mezunu olan ve eğitim aldıkları bölümlere ilişkin pedagojik formasyon da alan öğretmen adayları her sene KPSS Eğitim Bilimleri sınavına giriyor. Kimi zaman kontenjandaki sınırlılık, kimi zaman da başvuran öğretmen adayının fazlalığı nedeni ile atanamayan öğretmenler şansını bir sonraki sınavda deniyor.
Bakanlık ise, ”öğretmen ihtiyacı olmadığım” öne sürerek, öğretmen adaylarına başka bir iş yapmalarım öneriyor. Ancak ücretli öğretmenlik sistemi, ”öğretmen açığımız” yok diyen Milli Eğitim Bakanlığı’nm kadroları nasıl doldurduğunu gözler öne seriyor. Eğitim-öğretim yılının başında öğretmen açığı bulunan okullar, ÖSYM tarafından yapılan öğretmen atamasını beklemeden MEB sisteminden daha önce ücretli öğretmenlik yapmış kişileri buluyor. Telefonla bu kişilere ulaşan okullar, hangi alandajanskamu uzman olduğuna bakmadan, ”Okulumuzda öğretmen açığı var, çalışmayı düşünür müsünüz” diyerek ücretli öğretmenlik teklifinde bulunuyor.
Ne olursan ol gel
Daha önce ücretli öğretmenlik yapan Sibel Doğaner, dönem başında üç kez arandığını söyledi. Bir defasında MEB tarafından arandığını belirten Doğaner, aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: ”Bana ’Şu okulda öğretmen ihtiyacı var, yapar mısınız’ diye sordular. Sınıf öğretmenliği yapmamı istediler. Ben de ’Benim alanım İngilizce’ dedim. ’Olsun’ dediler.” Ücretli öğretmenlik sistemindeki çarpıklığı anlatan Doğaner, ”Bu işi yapmak istiyorsan internetten form dolduruyorsun. Oradajanskamu neleri öğretebileceğini yazıyorsun o kadar. Sonrası onlara kalmış. Hemen arıyorlar ’şu okuldan isteniyorsunuz’ diyorlar. Derste ne öğreteceğine bakmıyorlar, ispat istemiyorlar, üniversiteden mezun ol yeter. Bir işletme mezunu her derse girebilir.” Dört okuldan aranan elektronik bölümü mezunu Akif Ekmen de, ”Bana, ’MEB’den aldık telefon numaranızı. Bizde öğretmen açığı var, çalışmayı düşünür müsünüz’ diye sordular” dedi. DİCLE BAŞTÜRK taraf
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×