Neler yeni

MEB OKULA BAŞLAMA YAŞI KONUSUNDA ÖĞRENCİLERİ HASTANELİK ETTİ !

"Okula başlama yaşı konusundaki tereddütler hala bitmiş değil. Kayıtlar, geçen yılın nedeyse iki katına çıktı. Sınıf mevcutları 70’e, 80’e çıkacak gibi."

Peki aynı oranda okula devam gerçekleşir mi?

Evet demek mümkün değil.

Bir de doktor raporuyla, çocuğunun okula gitmesini bir yıl ertelemeye çalışanlar var ki, tam evlere şenlik.

Yaptıkları tam anlamıyla doğru değil.

Ama onları bu noktaya getiren MEB’in ta kendisi.

İşte gelinen nokta:

Yanlışa, Yanlış Çözüm

“Biliyorum gün içinde binlerce mail alıyorsunuzdur.

Benim mailimi de değerlendirirseniz sevinirim.

Ben hastanede çalışan bir çocuk hekimiyim.

4+4+4 eğitim sistemi kabul edildiğinden beri 66-72 aylık olupta okula gitmek zorunda kalacak olan pek çok çocuğun ailesi akın akın çocuk hekimlerine koşarak çocuğunu okula göndermemek ve aynı zamanda para cezası da ödememek için rapor almak derdine düştüler.

Çocuk hekimlerinden alınacak okula gitmeye uygun değildir raporu çocuğun okula gönderilmemesi için yeterli imiş.

Bu akılı ailelere veren de ne yazıkkı okul müdürleri , ilçe milli eğitim müdür ve yardımcıları.

Her şey de olduğu gibi başta yasanın çıkmaması için hiçbir şey yapmayan Türk halkı, gene hinliğe başvurarak bilimsel verilere dayanmadan verilen sahte raporlarla çocuklarını erken okula göndermekten kurtarmaya çalışıyor...

Yine ne her olayda olduğu gibi hekim ve hasta ile bizi başbaşa bırakıyorlar.

Benim gibi rapor vermek istemeyen hekimlerle veliler arasında sözlü tartışmalara kadar olay büyüyor.

Sadece bilgilendirmek istedim. ilginize şimdiden teşekürler...

İyi çalışmalar...”

Gelin de çıkın işin içinden.

Muhtemeldir ki, bir süre sonra, o raporların hiç biri bir işe yaramayacak!..

eğitimajansı

Forum istatistikleri

Konular
18,900
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos