Neler yeni

MEB’den 2012 Alan Değişikliği açıklaması

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemine geçilmesinden sonra açıkladığı alan değişikliği yapılması birçok öğretmen tarafından sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Alan değişikliğine başvurmak isteyen öğretmenler !
4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte milli eğitim bakanlığı geçen yıllarda mezun olduğu branştan farklı branşlarda ataması yapılmış olan öğretmenlere esas branşlarına dönme fırsatı vereceğini açıkladı. Bu açıklama üzerine öğretmenlik mesleğini gerçek branşlarıyla birlikte icra etme fırsatı bekleyen öğretmenlerin gözü kulağı milli eğitim bakanlığının yayımlayacağı yönetmelikte... İşte kamugundem farkıyla alan değişikliği hakkında herşey...
Alan Değişikliği Yönetmeliği...Türkiyenin dört bir yanında binlerce öğretmenin beklediği alan değişikliği yönetmeliği gibi bir yönetmelik beklemek anlamsız. Çünkü böyle bir yönetmelik yayımlanmayacak. Milli eğitim bakanlığı alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenlere il içi tayinler tamamlandıktan sonra mebbis sistemi üzerinden alan değişikliği yapılması için başvuruları alacak.
Alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerde diplomaları ve gerekli diğer belgelerle birlikte internet ortamında başvurusunu yaptıktan sonra ilçe ve il müdürlüklerinden başvurularını onaylatacaklar. Başvurular ne zaman olacak?Alan değişikliği yapmak için başvuru yapacak olan öğretmenler için başlaması gereken başvuru dönemi il içi tayinlerin sonuçlanmasından sonra olacak. İl içerisindeki yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra yapılacak olan alan değişikliğini il dışı tayin, yeni öğretmen atamaları ve özür grubu tayin dönemleri takip edecek.Alan Değişikliğine Kimler Başvurabilecek?Alan değişikliğine başvuracak olan öğretmenlerin mezun oldukları branşın atandıkları branştan farklı olması yeterli olacak.
Ayrıca herkes sadece mezun oldukları branşa geçiş için başvuru yapabilecek. Sahip oldukları diplomada yazan branşlar haricindeki branşlara geçiş için başvurular kabul edilmeyecek. Örneğin branşı fizik iken ingilizce öğretmeni olarak milli eğitim bakanlığında görev yapan kişi, alan değişikliği başvurusunda fizik branşına geçmeyi talep edebilecek.Alan Değişikliği Sonucunda Herkes Esas Branşına Dönebilecek mi?
Yapılacak olan alan değişikliği sonucunda farklı branşlarda çalışan tüm öğretmenler kendi branşına geçiş yapabilecek. Geçerli belgelerle başvuru yapan herkesin alanına geçişi sağlanacak. Bu geçişler sağlandıktan sonra tüm branşlardaki öğretmen sayıları bakanlık tarafından incelenecek ve yeni öğretmen atama sayıları mevcut duruma göre şekillenecek.
eğitim tercihi
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×