Neler yeni

Milli Eğitim Bakanı Değişiyor !

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
AK Parti kulisleri yeni yılla birlikte bu kulisi konuşuyor. İddiaya göre Erdoğan dört bakanı değiştirecek. 5. bakanın kaderi ise Gül'e bağlı.
focushaber adlı haber sitesinin iddiasına göre;

AK Parti kulisleri Başbakan Erdoğan'ın yeni yılda kabinede bir dizi değişiklikler yapacağını konuşuyor. İlk planda değişecek 4 isimin; Ömer Dinçer, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ ve Ertuğrul Günay olduğu söyleniyor.



Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti tüzüğüne göre önümüzdeki genel seçimde genel başkanlığı bırakacak. Erdoğan, "ustalık" dönemi olarak adlandırdığı bu son dönemin finalinde kabinede değişiklik yapacak. En az 4 bakan, kırmızı plakaya veda etmeye hazırlanıyor. Gidecek ve gele*cek isimler arasında ise sürprizler bulunuyor. İşte iktidar partisinin başkent Ankara'daki ‘derin kulisleri'nde dillendirilenler:
//www.haberkamu.com/imagecache/1a1e4a23ef6a2a8cfe68605e16b18308_e29133d6e5e2d38a4ff78b7eee5b9a7e_resize_290_.jpg KABİNE'DE "ÖMER" DEĞİŞİKLİĞİ

Kabine değişikliğine ilginç bir formül bulundu. Görevden alınması bek*lenen isimler şunlar: Ömer Dinçer, Mehmet Şimşek, Ertuğrul Günay ve Recep Akdağ. Bakanların isimlerinin ilk harfleri kodlandığında ‘Ömer' ismi ortaya çıkıyor. Bu durumu bazı AK Partililer "Artık Ömer'in adaletiy*le bir kabine dönemi yaşanmalı" diye yorumluyor.

İKİ İSİM 10 YILDIR BAKAN

AK Parti hükümetlerinde bakanlık koltuğunda 10 yıldır oturan iki isim var: Binali Yıldırım ve Recep Akdağ… Başbakan'ın, Yıldırım'la yola de*vam etmek istediği ancak Akdağ'ı ‘dinlenmeye' alacağı konuşuluyor. Sağlık Bakanlığı için iki güçlü isim var: TBMM Sağlık Komisyonu Başka*nı Cevdet Erdöl ve bakanlık eski müsteşarı Adana Milletvekili Necdet Ünüvar. Erdöl'ün komisyon başkanı sıfatına rağmen sürekli Erdoğan'ın ‘doktoru' olarak yanında gezmesi en büyük dezavantajı…

ŞİMŞEK GÖNDERİLİYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in koltuğuna ise AKP Grup Başkanveki*li Nurettin Canikli'nin oturtulması bekleniyor. AK Parti'nin kurucusu olan ve Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği yapan Canikli, Maliye geçmişi olan bir isim… Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı ve İs*tanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı.

MEB'DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

AK Parti milletvekillerinin en çok eleştirdiği isim olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de yeni kabinede liste dışı kalacak isimlerin başında geliyor. Dinçer'in yerine ise halen Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal'ın adı geçiyor.

GÜL İKNA EDİLİRSE O DA GİDECEK
Zaman zaman ‘bakanlıktan ayrılmasının sürpriz olmayacağını' ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bakanlık görevinden alınacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna etmesi durumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı değiştirmeyi düşündüğü de öğrenildi
Kaynak: focushaber. com
 

aymet

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
6
Beğeniler
0
#4
çok mutlu oldum.ama Recep Akdağ için üzüldüm.çünkü memurlarına bu kadar sahip çıkan bakan az bulunur.bizimki gibi değildi.ancak bizi aşağılamayı bilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×