Neler yeni

Müdürün başörtü takıntısı yeni değil!

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
303
Beğeniler
2
#1
Antalya'da derslere perukla girdikleri gerekçesiyle uyarı cezası alan üç kadın öğretmen hakkında soruşturma izni veren il milli eğitim müdürü, ÖSS 3.'sünü de törene almamıştı.

Antalya’da derslere perukla girdikleri gerekçesiyle uyarı cezası alan üç öğretmen hakkında soruşturma izni verdiği ortaya çıkan İl Milli Eğitim Müdürü O. N. G.'nin, 2008 yılında Antalya ÖSS 3.’sü olan başörtülü Zehra Öztürk’ü de ödül törenine almadığı ortaya çıktı.

Anne Melek Öztürk, kızını törene almayan O. N. G.'ye “Bu nasıl adalet? Deniz şortlu kızlar ödül alıyor, ama benim kızım kapıda bekliyor” diye tepki göstermişti.

ÖSS ÜÇÜNCÜSÜNÜ TÖRENE ALMAMIŞTI!

İl Milli Eğitim Müdürü O. N. G.'nin ismi daha önce ÖSS’de Antalya 3.’sü olan başörtülü öğrenciyi törene çağırmadığı iddiasıyla gündeme gelmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2008 yılında ÖSS’de dereceye giren öğrencilere verilmek üzere ödül töreni düzenlemiş ve ÖSS Antalya 3.’sü ve Türkiye 50.’si olan Zehra Öztürk’ü başörtülü olduğu gerekçesiyle törene çağırmamıştı.

Kızının törene çağırılmamasına kızan anne Melek Öztürk, bu tutuma, “Bu nasıl adalet? Deniz şortlu kızlar ödül alıyor, ama benim kızım kapıda bekliyor” diye tepki göstermişti. Söz konusu olaylar, Milliyet gazetesinde “Türbanlı anne ortalığı karıştırdı” şeklinde haber olmuştu.

BELGE, MÜDÜRÜ YALANLADI

“Soruşturma iznini ben değil, yardımcım verdi. Ben olsam vermezdim. Böyle bir soruşturmada imzam yoktur, olamaz da” diyen İl Milli Eğitim Müdürü O. N. G.'yi, imzaladığı belge yalanladı. O. N. G.'nin, soruşturma iznini kendisinin verdiğini gösteren bir belge ortaya çıktı.

1 Aralık 2010 tarihli belgeye göre müfettişler Ömer Sarı ve Emin Uyanık’ın öğretmenler hakkında soruşturma talebine İl Milli Eğitim Müdürü O. N. G.'nin imzasıyla onay verdi. Oysa mevzuata öğretmenlerin perukla derse girmelerini düzenleyen hiçbir madde bulunmuyor.

O. N. G.'nin, Antalya’da başörtüsü karşıtı olarak bilinen KESK üyeleri ile de yakın temas içinde olduğu iddia edildi. O. N. G.'nin ayrıca 28 Şubat sürecinde Kayseri’de Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde de muhafazakâr kesime hasmane tavır içinde olduğu, sosyal demokrat çevrelerce ödüllendirildiği de iddialar arasında...

İl Milli Eğitim Müdürü O. N. G.'nin 28 Şubat döneminde DSP’li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın referansıyla dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ifade ediliyordu


memurlarnet
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×