Neler yeni

Nefes Açma Çalışması 1

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Etkinliğin Adı :Belce nin doğum günü:

Amaç :Şarkı söylemeye hazırlık olarak nefes açma ve rahatlama çalışmaları ile düzenli nefes alıp; verme becerisini geliştirebilme.

Uygulama : Eğitimci ve çocuklar ayakta durarak bir daire oluştururlar. Eğitimci çocuklara;şimdi size Belce adında bir kız çocuğunun doğum gününü anlatacağım der.
Belce her çocuk gibi, her yıl doğum gününü heyecanla beklermiş. Bu yıl da doğum günü gelmeden hazırlanmaya başlamış. Birkaç arkadaşını çağırmış, annesinden bir pasta yapmasını istemiş, evi süslemek için izin almış.
Doğum günü sabahı neşe ile yataktan kalkmış. Kollarını kocaman açarak gerinmiş (eğitimci çocuklara model olur, çocuklardan kollarını açarak gerinmelerini ister.) Camdan dışarı baktığında kış olmasına rağmen güzel bir hava olduğunu görmüş. Hemen koşup pencereyi açmış ve içeri giren havayı derin derin koklamış (eğitimci model olarak çocukların 6 kez derin nefes almasını sağlar)
Sonra elini yüzünü yıkamış, giyinmiş ve koşarak annesinin yanına gitmiş, (çocukların yerlerinde koşma hareketi yapmaları sağlanır) Kahvaltısını yaptıktan sonra annesiyle birlikte evi süslemeye başlamışlar. Önce kocaman balonlar şişirmişler eğitimci çocuklara Haydi bizde balon şişirelim der. Yanaklar şişirilerek balon şişirme taklidi yapılır. O sırada eğitimci pıssst diye ses çıkarır. Eyvaah balonumuz söndü, galiba patlak. Çocuklarla birlikte nefesleri yettiği sürece fıss sesi çıkarılır. Haydi yine şişirelim, şeklinde bu çalışma birkaç kez tekrar edilir. Belce sarı, yeşil, kırmızı, mor renk balonlar şişirmiş Bu balonları asmaya karar vermiş. Balonları ayağının ucunda yükselerek çok yükseğe asmaya başlamış. Haydi bizde balonlarımızı asalım. (çocukların kollarını yukarıya kaldırarak, mümkün olduğu kadar yükseğe uzanmaları sağlanır.)
Tam evi süslemeyi bitirmişler ki, o sırada kapı zili çalmış (çocuklarla birlikte kapı zili çalma taklidi yapılır) Gelenler Belce nin arkadaşlarıymış. Belce onları görünce çok sevinmiş. Volkan ona bir demet çiçek getirmiş. Belce çiçeği çok beğenmiş ve hemen koklamış, arkadaşlarına da koklatmış. siz de koklamak ister misiniz? ( Hep birlikte çiçek koklama taklidi yapılır) Çiçeği vazoya koyduktan sonra sıra pastaya gelmiş. Annesi üzerinde altı tane mum olan bir pasta getirmiş. Çocuklar mumları üflemeye başlamışlar. (mum üfleniyor gibi yapılır) Ama o da ne! Ne kadar uğraşsalar mumlar sönmüyormuş. Haydi bizde onlara yardım edelim, daha hızlı üfleyelim. Yine sönmedi. O sırada çocuklar Belce nin annesinin onlara şaka yaptığını anlamışlar, bu mumlar sönmeyen mumlarmış. Herkes neşe içinde gülmeye başlamış.
Pastalarını yedikten sonra oyunlar oynamışlar. En çok da trencilik oyunu hoşlarına gitmiş. Biz de oynayalım mı? (Oynarken birlikte çuh çuh çuh sesleri çıkartılır)
Gün çok çabuk bitmiş ve akşam olmuş. Belce bu güzel doğum günü için annesine ve arkadaşlarına çok teşekkür etmiş. Çocuklar el sallayarak birbirlerine veda etmişler ve herkes evine gitmiş. Belce şimdiden bir sonraki doğum gününün ne zaman geleceğini merak etmeye başlamış.


Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×