Neler yeni

Nefes Açma Çalışması 3

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Etkinliğin Adı :Üç Arkadaş (sarı, kırmızı, mavi)

Amaç : Şarkı söylemeye hazırlanabilme
Rahatlama ve nefes açma çalışmaları ile düzgün nefes alma ve verme davranışları geliştirme.

Ara renkleri müzik aracılığı ile öğrenebilme.

Ritm duygusunu geliştirebilme.

Kullanılan Materyal : Yarıçapı yaklaşık 30 cm. olan içi jelatin kağıdı ile kaplı, sarı,kırmızı ve mavi renkli üç adet daire.

Uygulama : Eğitimci sarı,kırmızı ve mavi jelatinle kaplı daireleri 3 çocuğa verir. Şimdi size bir öykü anlatacağım, siz bu öyküdeki sarı, kırmızı ve maviyi oynayacaksınız der. Sarı ve kırmızı rolündeki çocuklar yan yana dururlar. Mavi onlara birkaç adım uzakta tek başına durur. Eğitimci öyküyü anlatmaya başlar. Çok soğuk bir kış günü sarı, yolda yürüyormuş. Bu kadar soğuk bir havada dışarı çıkmasının nedeni arkadaşı mavi nin hasta olmasıymış. Ona geçmiş olsun demeye giderken yolda arkadaşı kırmızıyı görmüş.Merhaba kırmızı,nereye böyle? demiş. Kırmızı Mavi ye gidiyorum. Hsta olduğu için evden çıkamıyormuş demiş.

Sarı, Ben de Mavi ye gidiyorum, haydi birlikte gidelim demiş ve sarı ile kırmızı el ele tutuşup Mavi nin evine doğru yola çıkmışlar. (çocuklara kartonlarının jelatin kısımlarını üst üste çakıştırmaları söylenir) Fakat çevreden onları görenler hayretle bakıyorlarmış, çünkü sarı ile kırmızı bir renk oluşturmuşlar ve gören herkes bu rengi çok beğenmiş. Bu renk hangi renk? (çocuklara soru yöneltilir ve renk hakkında konuşulur) Tekrar yürümeye başlamışlar ve sonunda mavi***8217;nin evine gelmişler. Kapıyı çalmışlar; zırr, zırr. (çocukların bu sesi çıkarmaları sağlanır)

Hoş geldiniz arkadaşlar, sizi gördüğüme çok sevindim, demiş Mavi.
Sarı ile Kırmızı bir ağızdan Merhaba Mavi, geçmiş olsun, demiş.
Mavi, Teşekkür ederim arkadaşlar ama artık iyileştim. Doktor amca hiçbir şeyim kalmadığını söyledi. Demiş.

Sarı, Öyleyse seni öpebiliriz Maviciğim, demiş ve Maviye sarılarak onu örmüş (çocuklara mavi ile sarıyı çakıştırmaları söylenir)
Kırmızı, Siz öpüşürken ne güzel bir renk oluşuyor. Lütfen bir daha örüşün, bir daha, diye ısrar etmiş (çocuklara bu rengin hangisi olduğu sorulur)
Sonra Mavi ile Kırmızı öpüşmüşler.
Sarı, Siz öpüşürken de ortaya çok güzel bir renk çıkıyor. Adını biliyorum ama hatırlayamadım, neydi, neydi? diye düşünmeye başlamış (çocuklar bu renk hangisi?)
Sarı da sonunda hatırlamış Evet, mor diye bağırmış.
Mavi artık tamamen iyileşmiş ve tüm renkler sizinle (çocuklarla) jimlastik yapmak istiyorlar (hep bereber halka olunur) Aşağıdaki hareketler yapılır:
-Halkada yavaş yavaş yürüme
-Parmak ucunda koşma
-Derin nefes alıp verme
-Rüzgar sesi çıkarma yanlara sallanma
-Yan yan yürüme
-Üfleme
(Bu hareketler çocukları yormadan yapılır. Amaç jimlastik değil, nefes kapasitesini geliştirmektir)

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×