Neler yeni

Öğretmen Atamaları Ağustos' ta Ama Kazananlar İçin

rodinnn

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2013
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#1
Başbakan Erdoğan Kayseri' de katıldığı toplu açılış törenlerinde öğretmen atamaları ile ilgili konuştu. ''Şubat ataması bekliyoruz.'' diye seslenen öğretmen adayının sorusuna şu şekilde yanıt verdi: ''Ben sizi aldatan olmayacağım. Şimdi sizler şu anda öğretmen olmuşsanız, mesleğin içindeyseniz, bunlardan dolayı, eş durumuna ilişkin Şubat tayinleriyle ilgili açıklamayı yaptık. Öğretmenliğe adım atmamış olanlarla ilgili atılmış adımımız yok, böyle bir şey şu anda speküle ediliyor. Tekrar imtihanlara girin, hakkınızı kazanın. Şubat ataması diye bir şey yok, sizi aldatmayalım. Ağustos'ta atama yapacağız ama kazanan için yapacağız'' dedi.
Öğretmen sorunlarının sık sık gündeme getirildiği şu dönemde şunu da hatırlatmada fayda var. İhtiyaç yok denilen birçok branşta öğretmen adayları ya da öğretmenlik mesleği dışında farklı bölümleri bitiren üniversite mezunları, birçok yerde de önlisans ve lise mezunları ek ders ücreti karşılığında derslere girmektedir. İhtiyaç olan okullar için çok uzağa gitmeye gerek yok. Atama bekleyen bazı branş öğretmenleri Ankara' da ataması yapılmadığı o derse ücret karşılığı giriyor.
Şu sıralar birçok eğitim sendikasının da gündeminde olan öğretmenlerin sorunları iki boyutta incelenmeli. Atama öncesi ve atama sonrası. KPSS' den puan alıpta atanamayan öğretmenlerimizi hatırlamaya gerek yok sanırım. Sınavı kazanın, kazanalım. Atama isteyen öğretmenlerin sınavı kazanma puanı 50 puan isteniyorsa zaten birçoğu bu puanı aldı. Sorunu ya bilmiyorlar ya da bilmezden geliyorlar. Tekrar hatırlatmak istiyoruz: Bazı branşlarda ek ders karşılığında öğretmen çalıştırılırken o branşa KPSS puanı alan öğretmenler kadro açılmadığı için atanamıyorlar. 90 KPSS puanı ve daha üst puanlarda atanamayan öğretmen adaylarımızı da hatırlatmak isteriz.
Atama öncesi öğretmen sorunlarına değinmişken belki bir hatırlatma olur Öğretmenlik Alan Sınavı' nın içeriği hala belli olmadı. Çalışalım ama dipsiz kuyulara taş atmayalım...
Yanının devamı için tıklayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×