Neler yeni

Öğretmene 21-28 Ekim arası ekders sadece 1 saat!

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
Öğretmenler 22-28 Ekim haftasında 22-23 ekim günlerinde ders işlemelerine rağmen bu günlere ait ek derslerini alamayacak. Ek ders yönetmeliğinin çarpıklığı her mağduriyette dile getirilse de MEB bu konuda düzenleme yapmayarak çalışan öğretmenin hakkının gasp edilmesine sebep olmaktadır.

22-28 Ekim bayram haftasında sadece iki gün ders işlenecek. 24 Ekim arefe gününün de tam gün resmi tatil olarak kabul edilmesiyle birlikte bayram haftasında öğretmenler sadece 22 Ekim pazartesi, 23 Ekim salı günü derse girecek. Ek ders hesaplanmasında hafta bütünlüğü esas alındığından dolayı öğretmenler derse girmelerine karşın o günlerin ek dersini alamayacak.Hafta bütünlüğünden dolayı derse giren öğretmenler ders dağılımlarına göre sadece 1 saat ek ders almaları söz konusu olacak. Haftayı, önceki cumartesi pazarla birleştirecek şekilde 2 günlük rapor kullanacak öğretmenle, dersine giren öğretmen aynı şekilde değerlendirilecek.Rapor alan öğretmen eğer bir yıl içinde 7 günlük süreyi tamamlamışsa maaşından almış olduğu rapor düşülecek.
Hasta olmadığı için “rapor almayan” ve dersine giren öğretmen bir anlamda cezalandırılacak ve derse girdiği günlerin ek ders ücreti ödenmeyecek yada 1 saat şeklinde ödeme yapılacak.Görev yapan yöneticiler ve Rehber Öğretmenlerin ekdersleri ödenecek.
MEB, ek ders yönetmeliğindeki çarpıklıkları bir an önce öğretmen lehine düzeltmelidir. Aksi taktirde bu uygulamalar, hep fedakarlık beklenen öğretmenleri uygun olmayan yollara itecektir.Bu durumun sorumlusu bakanlık olacaktır.MEB; çok hızlı bir şekilde hareket ederek görev yapan fedakar öğretmenlere okul müdür ve müdür yardımcıları ve Rehber Öğretmen gibi düşünerek o günkü ek derslerini verecek bir uygulamanın yolunu açmalıdır.



Kaynak: öğretmenleri. com


 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×