Neler yeni

Öğretmenler Günü Sanat ve Alan Gezisi Bütünleştirilmiş Etkinlik Planı

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
TARİH: 24.11 / 20..

ETKİNLİK ADI: ÖĞRETMENİM VE BEN

ETKİNLİK TÜRÜ: SANAT VE ALAN GEZİSİ
SANAT

PMA A2 K: 7,12,13,14
SDA A6 K: 3,4,5,6.

ÖĞRENME SÜRECİ

—Öğretmenler Günü için bir sürpriz resim yapmak ister misiniz? denilerek sanata geçilir ya da “ Öğretmenim ve Ben” konusu verilebilir.

1. masa: Çeşitli boyalar, pullar, boncuklar, renkli kâğıtlar, kartonlar vs. verilir. Çocuklar diledikleri gibi çalışarak öğretmenleri için sürpriz hazırlarlar. İsteyen çocuk, eserini panoya asarak sergiler. İsteyen, öğretmenine hediye eder.
2. masa: GRUP ÇALIŞMASI: Okuldaki öğretmenlerimize / müdür ve müdür yardımcısına vermek için saksıda / vazoda spidefilyum, papatya gibi çiçekler çalışır. Çevre temizlenip düzenlendikten sonra, birbirlerini görebilecekleri biçimde minderlere otururlar.

ALAN GEZİSİ
SDA A9 : K 2
SDA A10: K 1,
SDA A11: K 7
DA A2 : K 2



• Çocuklara; okuldaki öğretmenlerin Öretmenler Gününü kutlamak için öğretmenler odasına, müdür ve müdür yardımcıları odalarına gideceğimiz, yaptığımız çiçekleri hediye edeceğimiz söylenir. Çiçeklerin verilmesinden sonra okulumuzdaki diğer öğretmenlerimize başka nasıl bir sürpriz yapabileceğimiz tartışılır. Uygun görürlerse öğretmenler odasında çiçeklerini verdikten sonra ‘’Öğretmenim’’ şarkısı / şiirinin söylenmesi de kararlaştırılabilir.
• Ziyaret sırasında nelere dikkat edecekleri, ne demeleri gerektiği, nasıl davranmaları gerektiği üzerinde konuşulur.
• Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlamak için hep birlikte idareye ve öğretmenler odasına gidilir. Çocuklar öğretmenlerin Öğretmenler Gününü söyleyecekleri şiir ile kutlayarak çiçekleri onlara verirler.
• Daha sonra sınıfa dönülür. Ziyaret sırasında neler yaptığımız, çocukların neler hissettikleri gibi konular üzerinde durularak gezi değerlendirilir.
• Okuldaki Öğretmenler Günü kutlama programı izlenir.


VELİ KATILIMI:
• Bugün öğretmenler haftası başlıyor. Öğretmenime olan sevgimi ve duygularımı şiirle/ şarkıyla / ona sarılarak, minik içten bir öpücükle ifade edebilirim.

PLAN: EMEL ÖZDEMİR


















 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×