Neler yeni

Öğretmenlere Bir Sorun Daha

Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
834
Beğeniler
1
#1
6287 sayılı Kanun kapsamında 4+4+4 eğitimsistemine geçilmiş veilköğretim okulları,ilkokul veya ortaokul olarak ayrılmıştır.


Dönüştürülen eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin ilişkilendirildiği eğitimkurumlarına atamaları yapılacaktır. Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda zorunlu hizmet alanı kapsamında olan bazıeğitim kurumları zorunlu hizmet kapsamında olmayan eğitim kurumlarıylailişkilendirilmiştir. Bu durumda, zorunluhizmet yükümlüsü öğretmenler, dönüştürmeve ilişkilendirme işlemlerinin ardından istekleri dışında zorunlu hizmet kapsamı dışındaki eğitimkurumlarına atanacaklardır.


Bu kapsamdaki durum,kapsamdaki öğretmenlerinilerleyen tarihlerdeki atama ve yer değiştirme işlemlerindetercihleri veya özürlerinin bulunduğu yeri değil, ancak zorunlu hizmet kapsamındaki eğitimkurumlarının bulunduğu yerleri tercih edebilmelerine sebebiyet verecektir.


Kısacası, idarenin işlemleri neticesinde öğretmenler, zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamlamamış sayılmaları nedeniyle mağdur olacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı müracaatta bulunarak, öğretmenlerin mağduriyetine yol açmamak ve Bakanlığın söz konusu öğretmenlerle hukuki sorunlar yaşamaması için zorunlu hizmet kapsamındaki eğitim kurumlarında zorunlu hizmet yükümlüsü olarak çalışmaktayken, dönüştürme işlemi sonucunda zorunlu hizmet kapsamı dışındaki bir eğitim kurumuyla ilişkilendirilen ve ataması yapılan öğretmenlerin zorunlu hizmet görevlerini yerine getirmiş sayılmaları; bunun mümkün olmaması halinde ise ilişkilendirme yoluyla atandıkları zorunlu hizmet kapsamı dışındaki eğitim kurumunda geçirdikleri sürenin zorunlu hizmet görevi kapsamında çalıştıkları sürelerden sayılmasını istedik.



 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×