Neler yeni

Otizm Tanısı Formu

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Otizm Tanısı için Form

Otizm
tanı
form
formlar



Sevgili Arkadaşlar;

Ekli formu bizzat kendim hazırladım. Tanı gerektiren bu çocuk okula başladığında yaşının gerektiği biçimde konuşamıyor, ( veli görüşmesinde ailede geç konuşmaya rastlandığını belirtimş, normal kabul etmişler, ikinci çocuk olduğu halde bir rahatsızlığı olabileceği ihtimali üzerinde durmamışlardı.) arkadaşlarına zarar veriyor, gruba giremiyor, ilgiyi sürekli üzerinde istiyordu. Boş-dolu kavramını bile bilmiyor, dalıp gidiyor, parmak emiyordu. Daha birçok otizm belirtisini gösteriyordu. Sene ortasında parmak emmesi bitti, kelime hazinesi gelişti, uyuklama, dalma davranışı kayboldu. Şu an bu çocuğum 11 yaşında. Çok başarılı olmasa da okuyor. Sınıftaki çocuklarınızdan kaynaştırma öğrencinize tanı koymanızda yardım edecek bu formu veliye soru sorarak doldurabilir, velinizi önce okul rehber öğretmenine, rehber yoksa RAM a ya da özel rehabilitasyon merkezlerine yönlendirebilirsiniz.


İster çocuğunuz otstik olsun ya da diğer alanlarda bir kaynaştırma öğrencisi olsun, kendiniz RANDEVU ALIN, KENDİNİZ PSİKOLOG YA DA PEDAGOG ile ön görüşmeyi yapıp çocuk hakkında bilgi vermenizi öneririm. ''Neden ben gideyim, kendi gitsin.'', dediğinizde sınıf ortamındaki gözlemleri veli anlatamayacağından ve objektif olamayacağından tanı konmasında gecikilebiliyor.

Ayrıca kendiniz görüşmeye gittiğinizde sınıfta bu çocuğa nasıl davranmanız gerektiğinden tutun, nasıl bir eğitim yolu izlemeniz gerektiğine kadar siz de yardım alabilirsiniz.

Sağlıklı yarınlara...

https://www.okuloncesi.net/dosya/uploads/a3e1131971107bd8bcab7c178923fa8f.doc
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×