Neler yeni

Patlıcanlı Volovan

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Patlicanlı Volovan


6 kişilik


Malzemeler:

12 milföy hamuru
2 patlıcan
1 yemek kaşığı tahin ya da zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yumurta sarısı
Hamurları yapıştırmak için yumurta akı
Tuz
Karabiber
Süslemek için taze kekik ya da maydanoz


Yapılışı:


Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla oniki milföy hamurunu daire biçimide kesin.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.

Daire kalıbınızdan 1cm daha küçük bir kalıp ile 6 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar bırakıp ortasından keserek çemberler hazırlayın.

Çember şeklindeki hamurlarun alt kenarına yumurta akı sürün. Daire hamurların üzerine yapıştırın. Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Patlıcanları fırın ızgarasında ya da közleme tenceresinde ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için üzerine limon sıkın. Bir kase içine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.


Değişiklik: patlıcan közleme ile kırmızı biber de közleyebilirsiniz. Ayrıca bir domatesi minik küpler biçiminde doğrayıp karışıma ekleyebilirsiniz.
Sosu için; Tahin yerine zeytinyağı, limon, sarımsak, pul biber, tuz eklenebilir.
süsleme için ince kıyılmış maydonozu da tercih edebilirsiniz.

Emel Özdemir
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×