Neler yeni

Psikolojik Sağlık

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Psikolojik Sağlık


Fiziksel sağlığın yanı sıra ruhsal sağlık ta tam anlamıyla sağlıklı ve mutlu olmak için büyük önem taşıyor. Sadece fiziksel sağlık ile tam anlamıyla sağlıklı bir hayat sürmek mümkün değildir. Tam anlamda sağlıklı bir yaşam için hem fiziksel hemde ruhsal sağlığınızın yerinde olması gerekmektedir. Yani fiziksel sağlık kadar ruhsal sağılığında insan hayatındaki önemi büyüktür.

İnsanlar hem fiziksel hemde ruhsal açıdan kendilerini iyi hissettiklerinde ve herhangi bir problem yaşamadıkları sürece hayatın ve yaşamın tadını çıkararak yaşamaları mümkün hale geliyor.

Günlük hayatta, iş hayatında ya da eğitim hayatında kısacası hayatın her alanında psikolojimizin hem olumlu hemde olumsuz yönden etkilenmesi mümkündür. Psikolojimizin olumlu şekilde etkilendiği durumlar sağlığımız açısından da faydalar sağlar. Fakat bunun aksine olumsuz etkiler altında kaldığımızda sağlığımız da psijolojimiz kadar etkilenmektedir.

Örneğin baskı altında kaldığımızda veyahut beklentilerin arttığı durumlarda hem bedenimiz hemde ruhumuz yorgun düşer. Bu da sağlığımızı kötü yönde etkiler.

Günümüzde özellikle çalışan kişilerin psikolojik sorunlar yaşadığını görmek mümkündür. Çünkü gün geçtikçe rekabet olgusu büyümekte ve insanlar rekabet savaşı ya da abskılar nedeniyle stresin vermiş olduğu etkiyle psikolojik sağlıklarının bozulmasına yol açıyorlar.

Psikolojik sağlığınızın bozulmaması için mümkün mertebede bu durumlardan uzak durmanız tavsiye edilir. Ya da ruhunuzun baskılardan arınarak dinlenmesine izin vermeniz gerekmektedir.

Alıntı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×