Neler yeni

Refleksoloji ve Refleksolog

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
REFLEKSOLOJİ VE REFLEKSOLOG

Merhaba sevgili okurlar ve değerli eğitimci&uzman arkadaşlarımız.Yazıma başlarken hepinizi selamlıyorum..

Refleksoloji Terapisini uygulayan Uzman kimseye Refleksolog/ yani Refleksoloji Uzmanı denir.
Bu terapistler Anatomi-Fizyoloji-Kinesiyoloji İlk yardım ve sağlık bilgisi ve aynı zamanda masaj uygulaması anlamında önemli ve gerekli eğitimlerini kabul edilen ve geçerliliği tescillenmiş merkezlerden eğitim alan alan kişiler olmalıdır.

Refleksoloji sadece masaj anlamında düşünülmemeli, diğer etki ettiği alanlar ile birlikte düşünülmeli bu özelliği göz önünde bulundurulmalıdır.

Refleksoloji ;çok spesifik,kendi içerisinde değişik bilimleri barındıran ve bu bilimlere katkı veren yapısıyla önemli etkili bir yöntemdir.

Refleksoloji Terapisi,günümüzde bilen ve bilmeyen herkesin dikkatini çeken özellikleriyle herkes tarafından uygulanmaya çalışılmaktadır. Burada ki esas nokta yapılan Terapiden görülen fayda ve vücuda sağlanan pozitif katkılardır.
Seans süreleri çok uzadıktan sonra halen istenen dönüşler sağlanamıyorsa yapılan seanslarda dolayısıyla seansı uygulayan kişilerde eksik çalışmalar mevcut olduğunun göstergesidir.

Refleksoloji terapötik etkisi yönüyle çok faydalı aynı zamanda karmaşık bir alandır.

Seanslar uygulayan kişiler mutlak surette bu işin eğitimini gerekli yerlerden almış uzman kimseler olmalıdır. Aksi takdirde istenen değişimler sağlanmayacak terapi gören kişi fayda görmeyecektir.

Refleksoloji alanı kimsenin tekelinde veya özelinde değildir.Bu alana gönül vererek bilinen ve kabul edilen merkezlerden & Okullardan iyi bir eğitim alan herkes bu alanda çalışabilir!!


Refleksoloji Terapisi; hastalıklara iyi gelen etkisi, kimi zaman hastalığı tedavi edici kimi zamanda tedaviye yardımcı olma işlevi bakımından toplumumuzda eskiye nazaran daha fazla tanınmakta ve inanılmaktadır.


Refleksoloji Terapisinin yaygınlaşması sonucunda da gerçek anlamda Refleksoloji bilgisi olmamasına rağmen bazı kişiler bu alanla alakalı ilgili veya ilgisiz yorumlar yapmaktadır.
Gerçek anlamda Refleksoloji Terapisi yapıldığını sanan aileler ve terapi alanlar bu nedenle yanlış yönlendirilecek,hem istenen seviyeye gelinemeyecek hem de Refleksoloji Terapisinin etkin görevlerinden faydalanılamayacaktır.

Bu nedenle lütfen bu alanda uzman olmayan ve derin bilgi sahibi olmayan kimselerin bilgilerine itibar etmeyelim. Refleksoloji alanında çalışan bu meslekteki profesyonel Refleksolog & Refleksoloji Uzmanlarından bilgilenmeye çalışalım.
Ülkemizde gerçek anlamda Refleksoloji hizmeti veren biz ve bizden başkada önemli kuruluşlar vardır.

Ayrıca Unutmayalım,Refleksoloji herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bir alan kesinlikle değildir.

Refleksoloji sadece masaj,Refleksoloji Uzmanı da Masör değildir.
Araştırmanız yararınıza olacaktır.Sevgi ve saygılarımla…

Refleksoloji İhtisas ve Uygulama Derneği
Refleks Akademi Refleksoloji Merkezi-Bilal YALÇINER
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×