Neler yeni

Rüzgarın Çocukları

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
okulöncesi masalları
çocuk masalları
çocuk hikayeleri
türkçe dil etkinlikleri
doğa olayları ile ilgili masallar



RÜZGARIN ÇOCUKLARI


Bir varmış bir yokmuş Allah' ın günü çokmuş. Rüzgar adında alımlı mı alımlı çalımlı mı çalımlı bir kadın yaşarmış. Çok çalışkanmış Rüzgar gittiği her yere temizlik götürür, el üstünde tutulurmuş. Rüzgarın bir sürü çocuğu varmış. Hepside birbirinden farklıymış. Büyük oğlu fırtına çok öfkeliymiş. Evleri yıkar, ağaçları kökünden sökermiş.Onun küçüğü karayelmiş. Şaklattımı kamçısını yer yerinden oynarmış. Onun küçüğü poyrazmış. Çok yaramazmış

Rüzgarın üç kızı varmış. En büyüğü Alize'ymiş. Siyah upuzun saçları varmış.Sıcakkanlı iyi kalpliymiş.ortanca kızın adı Yıldızmış çok güzelmiş gözleri bal gibiymiş sözleri . Küçük kızının adı meltemmiş. Tatlı tatlı esermiş.Elinde yelpazesi bütün gün ortalıkta gezer dururmuş. Rzgarların çocukları oyuncak delisiymiş. onların oyuncakları kuru yapraklarmış.. sonbahar gelince mutluluktan havaya uçar. oradan oraya koşarlarmış. çünkü kuru yaprakların bir sürü oyuncakları olurmuş. her sonbahar altı kardeş bir araya gelir şıngır mıngır yapraklarla oynar onları paylaşırmış.

Fırtına kucagını yapraktan oyuncaklarla doldururmuş. sonrada onları uzak ülkelerdeki evine savururmuş.

karayel bir avuç sarı yaprak almış köşesine çekilmiş.
onları o kadar çok seviyormuşki yapraklarla oynarken uykuya dalıp gitmiş.

küçük kardeş poyraz: dedik ya çok yaramazmış kuru yaprakları almış şehirdeki evlerin balkonlarına camlarına savurmuş. oradan oraya koşup durdukça yerlere bir sürü kuru yaprak dökmüş.

yaprakların şen hışırtısıyla şarkılar söylemiş. ıslıklar çalmış. saatlerce oynamış. hiç bıkmamış.

çocuklarını gururla seyreden Rüzgar şarkı söylemiş. Sevinç içinde esmiş. Fırtınayı, karayeli, poyrazı seyrederken tatlı dşlere dalmış. Rüzgarın oğullarını essin savursun uçsun devirsin biz gelelim rüzgarın kızlarına..

KIzların üçüde birbirinden güzelmiş. hepsi birbirinden iyi kalpliymiş. hem güzellik hemde iyi kalplilik ikisi bir arada olunca neler olur neler!!

Büyük kız Alize nin uzun saçları varmış. Örükleri denizlere kadar uzarmış. yolunu kaybeden gemiciler Alize nin saçlarını tutarak karaya varırmış. kız onlara yol gösterdiği için çok mutlu olurmuş. Bütün gün deniz sahillerinde dolaşır. Gemicilere yol gösterirmiş. İyilik yaptığı için kendisini dünyanın en iyi kalpli kızı ilan etmişler.

ortanca kız yıldız, çok aceleciymiş.her yere girer çıkarmış. Çok çabuk bıkarmış. Ne varlığı belliymiş nede yokluğu çünkü bir kararda durmaz hemen kaçar gidermiş. en çokta yaz aylarını severmiş. sıcaklık ortalığı bunalttımı ordan oraya koşarmış sıcaktan bunalan kim varsa arar bulurmuş.

Serin serin eserek herkesi rahatlatırmış. gece gündüz çalışırmış. her yere koşar bunun içinde mutlu olurmuş.

Gelelim küçük kız meltem ' e o kadar güzel o kadar hoş vede tatlymış ki meltem !!
onu gören bir daha unutmazmış. tatlı dilli güler yüzlüymüş Tatlı bir esinti gibiymiş meltem.
insanları çiçekleri hayvanları çok severmiş. her insanın yüzüne serin öpücükler kondururmuş çiçeklerin mis kokularını birbirine taşımış onları tanıştırmış.
Hayvanları okşamış. herkese yol göstermiş.
Yeryüzünde yaşayanlar Meltemi çok sevmişler. hep onu istemişler.
onu tanıdıktan sonra yeni doğan kız bebeklerin adını ''meltem '' koymuşlar.
Derlerki meltemler hep güler yüzlüymüş.


Yıldızlar çok becerikli Alizeler ise sıcak kanlıymış.
Kızlarının bu kadar çok sevildiğini gören rüzgar esmiş gürlemiş.Göğsü gururla kabarmış. dallarından aldığı kuru yaprakları onlara hediye etmiş. Kızlar bir sürü renkli takıyı bir arada görünce sevinmişler.

- annemiz bize ne güzel hediyeler getirmiş . demişler.
kuru yapraktan olan güzel takılar kolyeler küpeler yüzükler takmışlar. Kırmızı sarı turuncu kahverengi yapraklar onlara mutluluk vermiş.
Kızlar çok sevinmiş.

onlar mutlu mutlu yapraklarla oynarken gökten sevgiler yağmış Bütün güzellikler çocukların ollmuş..

:42bebes: :42bebes: :42bebes: :42bebes: :42bebes: :42bebes:

Mutlu düşler ülkesi masallarından alıntıdır..
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×