Çorbalar
et yemekleri
terbiyeli yemekler
şafak çorbası
Şafak Çorbası
Malzemeler
• 1 kg domates
• 1 çorba kaşığı salça
• 1,5 çorba kaşığı un
• 500 gr. süt
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yumurtanın sarısı
Tuz
Yapılışı:
1 Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin. Daha sonra domatesleri robottan geçirin.
2 Domatesleri aldığımız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
3 Hazırladığınız domates püresi, ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
4 Servis yapmadan hemen Önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi, dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.
et yemekleri
terbiyeli yemekler
şafak çorbası
Şafak Çorbası
Malzemeler
• 1 kg domates
• 1 çorba kaşığı salça
• 1,5 çorba kaşığı un
• 500 gr. süt
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yumurtanın sarısı
Tuz
Yapılışı:
1 Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin. Daha sonra domatesleri robottan geçirin.
2 Domatesleri aldığımız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
3 Hazırladığınız domates püresi, ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
4 Servis yapmadan hemen Önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi, dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.