Neler yeni

Sapanca - Naturköy

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
400
Beğeniler
1
#1
NaturKöy Sapanca’ nın Mahmudiye Köyü’nde, yeşilin binbir türlü dokusunu barındıran bir vadinin tam ortasında, ziyaretçilerine doğanın bütün güzelliklerini doyasıya yaşatmak için tasarlandı.

2008-2009 yılları arasında göletleri, şelaleri, barbekü alanları, restorantı, kır düğünü alanı, yürüyüş parkurları ve mini futbol sahası tamamlanarak hizmete açıldı.

Projenin ikinci etabı olan seminer ve toplantı salonları, kütük ev konaklama alanları, bölgeye özgü ve dünyadan baıka hayvanların da barındırıldığı noktasal mini hayvan yaşam alanları ile diğer aktivite alanları önümüzdeki yıla kadar tamamlanarak hizmete açılacaktır.

Maşukiye, Sapanca ve Pamukova arası, dünyada çok az görülen aynı zamanda da Türkiye'de ikincisi olmayan klimatik bir iklime sahiptir. Bu bölgeyi farklı kılan en önemli özellik ise havadaki nem ve oksijen durumunun bitkilere uygunluğu, Sapanca gölünün etkisi ve zemin toprağındaki tuz oranının düşük olmasıdır. Bu nedenle ideal koşullarda yetişen bitkilerin yaprakları aynı türlerin yapraklarına oranla daha canlı yeşil tonlarına sahip olarak daha iri ve sağlıklı görünümdedirler.

NatürKöyün bulunduğu vadide yer alan koruma alanımızdaki bitkiler; kastancı eriği, ceviz, çam, ormangülü, muşmula, defne, karayemiş, kocayemiş, berberiş, yukka, ateş dikeni, poteras, tafla, liküstnü.









 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×