Neler yeni

Saygı

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
258
Beğeniler
3
#1
Atık pil kutusu
Çocuklarımızla ''doğaya saygılı olamak için neler yapmalıyız'' konusunda beyin fırtınası yapılır. dünyanın yalnızca insanlara ait olmadığı, diğer canlıların da yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiği konusunda çıkarımlarda bulunulur. atık pillerin doğaya karşı verdiği zararları aileleriyle birlikte araştırarak bilgilerini sınıf ortamında paylaşmaları sağlanabilir.
Sanat etkinliğinde çocuklarla beraber kutulardan atık pil kumbarası yapılır. çocukların poşetler içerisinde getirdikleri piller kayıtlar altına alınır. ve kumbarada toplanan piller toplama merkezine ulaştırılır.


Resimdeki Kim?
Öğretmen sınıfın farklı bir bölümüne ayna gizler. sonra çocuklara bu bölüme bir resim gizlediğini resimdeki kişinin bir eşi daha olmadığını tüm sınıf arkadaşları tarafından çok sevildiğini, öğretmeni tarafından her zaman taktir edildiğini söyler.fakat resme baktıktan sonra resimdekinin kim olduğunu oyun bitimine kadar paylaşmayacağını söyler.çocuklar oyun sonunda sırayla gelip aynada kendilerini görürler. oyunun sonunda çocuklara kendilerini gördüklerinde neler hissettikleri sorulur.
Etkinlik sonunda öğretmen her insanın biricik, özel ve saygıya değer olduğunu söyler.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×