Neler yeni

Sebzeleri Haşlarken...

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
758
Beğeniler
2
#1
Sebze Haşlarken Nasıl Yapılmalı?
Haşlanacak sebzenin renginin bozulmaması için kaynar suya atın ve harlı ateşte bir tutam tuz koyup tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Suya bir kaşık zeytinyağı koymanız taşmasını engeller.

Sebzelerin Renginin Kararmaması İçin…
Semizotu, ıspanak, bezelye gibi sebzeleri pişirirken kararmaması için bir tatlı kaşığı sirke koyunuz. Sebzelerin rengi biraz daha yeşil kalacaktır. Sebzelerin canlı rengi için bir kaşık şeker de atabilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler alıntıdır.

En iyi haşlama yöntemi buharda haşlama diye biliyorum ben. Bu şekilde besin değeri daha az kayboluyor. Örneğin brokoli gibi sebzeler çok haşlandıklarında renkleri bozuluyor. Bir de sebzeleri dakikalarca kavurmak ve bıçakla minik minik parçalara ayırmak doğru değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,867
Mesajlar
30,333
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×