Neler yeni

Sıkılaştırıcı En İyi 12 Egzersiz

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
400
Beğeniler
1
#1
1- Ellerinizi kullanmaksızın kalkıp oturun. Oturup kalkma eylemini telefonda konuşurken de yapabilirsiniz.

2- Çalışırken oturarak egzersiz yapmak için zaman zaman sandalyenizi bir egzersiz topu ile değiştirin. Çoğu insan kulllandıktan sonra sırt ağrılarının azaldığını belirtiyor.

3- Ofisinize alacağınız yürüyüş bandında işlerinizi yürürken tamamlayabilirsiniz. Böylece hem kilo vermiş hem de sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

4- Omuzlarınızı silkeleyin. Derin bir nefes alın, boynunuzu dikleştirin ve omuzlarınızı kulak hizanıza kadar kaldırın ve bırakın. Bunu 3 kez yapın. Başınızı 'evet', 'hayır' anlamında sallayın. Bu egzersizler sizi hem rahatlatacak hem de eğlendirecek.

5- Ellerinizi açarak havada halkalar çizin. İki elinizi yumruk yaparak sıkmnaya çalışın. Havada 10 kadar halka çizin. Ellerinizi dışarı doğru sallayın. Parmaklarınızın ucuna kadar hissederek yapacağınız hareket, bilek, kollarınız ve elleriniz için yararlıdır. Sağ elinizle sol elinizi sıkın, parmaklarınızla yeri içaret edecek şekilde ve dışarı doğru uzatın. Parmaklarınızı acıtmadan, vücudunuza ve aşağı doğru sıkın. Daga sonra aynı hareketi sağ eliniz için yapın.

6- Derin nefes alın ve tutun. Sandalyenize sırtınıza yaslayın. Ellerinizi sağ ve sol kollukları tutun ve kaldırmaya çalışın. Oda içerisinde mümkün olduğunca bu şekilde dolaşmaya, gidebildiğiniz en uzak noktaya ulaşmaya çalışın.

7- Bacaklarınızı uzatın, çalıştırın. Koltuğunuza kendinizi yaslayın ve ayaklarınızı öne doğru dümdüz uzatın. Oturma şeklinizin bozulmaması için kendinizi koltuğa bağlayabilirsiniz. Bacaklarınızı parmak uçlarınıza kadar 5 kez esnetin. Tekrar edin.

8- Sırtınız için sağ elinizi sol omuzunuza, sol elinizi sağ omuzunuza koyarak kensinizi sıkıca sarın. Kürek kemiğinin arasını hissedebilecek şekildeyken, nefes alın verin.

9- Bir kolunuzu düz bir şekilde öne doğru uzatın. Diğer elinizle dirseğinizi tutun ve dışa doğru sıkın. Çenenize doğru yukarı kaldırın. Omuzlarınız ve sırt kaslarınız çalıştıracaktır.

10- Sandalyenizin ortasına oturun. Tekerlekleriniz varsa ilerlemediğinizden emin olun. Daha sonra bacaklarınızı boynunuzun arkasında koyun. Ellerinizi bacaklarınızın arkasında birleştirin. Sağ elinizle sol bileğinizi, kolunuzu tutun. Aynı şekilde sol elinizle de sağ bileğinizi ve kolunuzu tutun. Omuz, sırt ve boynunuzun sıkılaştığını hissedin. Bir süre böyle bekleyin ve rahat yapıncaya kadar 3 kez tekrarlayın.

11- Yükselttiğiniz sandalyeye oturun veya kalkın. Kollarınızı başınızın üzerinde birleştirin. Ellerinizi, avuç içiniz yukarıya dönük olarak kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Daha sonra ellerinizi başınızın arkasına doğru götürmeye çalışın. Derin nefes alıp vermeyi unutmayın.

12- Maillerinize bakarken hareket edin ve masanızda yemek yemeyin. İş arkadaşlarınızla e-maille anlaşmak yerine onlarla konuşun. Yemeğinizi masanızda yemeyin. Aklınızda daha iyi tutmak için konuşarak yürüyün. Bu oldukça etkilidir ve verimlid bir yöntemdir. Beyninize daha çok oksijen gider ve anlamanız kolaylaşır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×