Neler yeni

Tatlınız Yumuşamasın

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Tatlınız Yumuşamasın


Özene bezene yaptığınız tatlınız nedense ya hamurlaşır, ya da yumuşar.

Böyle olmasını istemiyorsanız size çok önemli bir püf noktası vereyim.


Şerbetinizi saatlerce kaynatmanıza da gerek yok.


Tarifinize göre şeker miktarını tencerenize koyun.

Suyu ölçmeyin.


Şekerin üstünü göz kararı bir parmak kalınlığında geçecek kadar miktarda su koyun. (Bu su miktarı şeker miktarından bir bardak daha aza karşılık gelir.)


Üstüne bir dilim kabuklu limon koyup, kaynatın. Karıştıra karıştıra 4 dakika kadar kaynatın. üstünde köpük olursa kirli köpüğü atın.


Ateşten indirdikten hemen sonra şurubu tatlınızın üstüne dökmeyin. birkaç dakika kaşıkla havalandırıp dumanın azalmasını bekleyin.


Kalbura bastı gibi tatlılarda daha da ılımış halde şurup gezdirin. ve servisten biraz önce şurup eklemenizde fayda olacaktır.

Bu şurup, baklava, kalbura bastı, kadayıf gibi koyu şerbet gerektiren tatlılar için idealdir.


Unuttuğum en önemli konu: ŞEKER.

Piyasada satılan bazı şekerler de tatlı için uygun olmuyor. Biraz reklam olacak ama ''torku'' konya şekeri, şeker pancarından üretiliyor. ona tam not. Bizi düşünüyor. :tesekkur:
 
Katılım
26 Eki 2011
Mesajlar
446
Beğeniler
1
#3
Ben genelde tatlım fırındayken şerbetini kaynatır,hem tatlının hem şerbetin aynı anda ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayıp öyle şerbetini döküyorum.Çok şükür bugüne kadar hiçbir sürprizle karşılaşmadım.:)
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#4
Ben genelde tatlım fırındayken şerbetini kaynatır,hem tatlının hem şerbetin aynı anda ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayıp öyle şerbetini döküyorum.Çok şükür bugüne kadar hiçbir sürprizle karşılaşmadım.:)
Bu durumda şurubun tam kıvamında oluyordur.:)
 
Katılım
26 Eki 2011
Mesajlar
446
Beğeniler
1
#5
Şurubu tutturmanın bir yolu bir çay kaşığıyla cam çay tabağına az şerbet dökün kaşığı tutuyorsa şerbet olmuştur.Birde şerbeti karıştırdığınız kaşıktan akışına bakmak lazım.İki yöntemi birden uyguluyorum eh fena da olmuyor hani.Birde anne faktörünü unutmamak lazım tabii. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×