Neler yeni

Tek-Çift

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Tek-Çift

BA Amaç 5. Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme.
Kazanımlar
5. Varlıkları miktarlarına göre eşleştirir.
8. Nesneleri sayılarına göre eşleştirir.
Çift olan varlıkları eşleştirir.

Ön Hazırlık

Öğretmen çocukları iki gruba ayırır. Bir gruba çift nesne, diğer gruba ise tek nesne bulacaklarını, bunun içinsSınıf içinde araştırma yapmalarını söyleyerek süreyi başlatır. Süre için bir müzik kullanılabilir. Süre bittiğinde gruplar karşılıklı dizilir. Önce kendi gruplarında toplanan nesnelerin tek ya da çift oluşlarını inceleyip yanlış getiren arkadaşlarını uyarır, doğrusunu bulmalarına yardımcı olurken, doğru getirmeyenin öğrenme sürecine katkı sağlarlar. Daha sonra öğretmen bir çocuktan karton üzerine 1 ve iki sayılarını yazmasını rica eder. Bu çocuk, çift ve tek olan sayıdaki nesne toplayan gruplara ilgili sayıyı verir. İki tane olan nesnelere çift dediğimiz, vücudumuzda çift olan organlarımızı göstermeleri istenir. Tek grubu ise vücudumuzda tek olan organları gösterirler.

Daha sonra alıştırma kağıtları dağıtılır. Bazı vagona çift, bazı vagona ise tek binmiş insanların olduğunu anlatmaları için bir süre verilir. Yönergeden sonra alıştırma yapmalarına rehberlik edilir.

Düzenlediğim alıştırma sayfasını aşağıdaki linkte bulacaksınız. Yazı karekteri hand writing Mutlu dur. Bilgisayarınızda hand writing Mutlu yüklü değilse yazılar karışık çıkabilir. Güle güle kullanın.:)





Planlama: Emel ÖZDEMİR
12.10.2011

https://www.okuloncesi.net/trafik-ve-ilk-yardim-haftasi/tren-boyamalari-3939.html

LİNKİNDE HANDAN HURMA TUFAN öğretmenimizin açtığı konudan yararlanılmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×