Neler yeni

Tel kadayıfı:)

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
258
Beğeniler
3
#1
Tel Kadayıfı

Malzemeler

Tel kadayıf (yarım kg),
Pekmez (2 çorba kaşığı),
Tereyağı (2 çorba kaşığı),
Ceviz içi (1 su bardağı)
Şerbeti için:
Su (3-4 su bardağı sıcak su),
Limon (yarım kesilmiş),
Şeker (yarım kg)

Adım Adım Pişirme

1- Tel kadayıfı tel tel ayırın. Derin cam bir kaba koyun. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün. Yağın, kadayıfa iyice yayılması için birlikte karıştırın.

2-2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın. Üzerine de bütün halinde ceviz içlerini sırayla dizin.

3- Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin. 1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte ince dövün. Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin.

4- Üzerine 2. kat olarak kalan tel kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

5- Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirin, böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir. Bu sırada başka bir tencereye 3–4 su bardağı sıcak su dökün. Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg şekeri koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün. Tel kadayıf servise hazır.

Püf Noktası
Tatlının üzerini ince dövülmüş ceviz ile süsleyebilirsiniz. Tepsiye yaydığınız tel kadayıfı bir ekmek tahtası ile iyice ezerek düzleyin. Şerbeti dökerken kadayıfın sıcak, şerbetin soğuk olması önemlidir. Servis yaparken yanına kaymak koyabilirsiniz.
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Hımmm. canım çekti.:))

Benden de bir öneri; ''Tepsiye yaydığınız tel kadayıfı bir ekmek tahtası ile iyice ezerek düzleyin. '' bunun yerine tepsinizden 1 cm.küçük bir tepsiniz varsaüstüne bunu koyup, iyice sıkıştırmanız daha kolay olacaktır.

Bu tarifte kullanılan yağ oranı bana az geldi. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×