Neler yeni

Toprak ile Yaprak Eğitim Seti (48-60 AY)

ibrahimerdogan

Administrator
Yönetici
Katılım
25 Haz 2016
Mesajlar
65
Beğeniler
3
#1

Genel Özellikler
  • Montessori ve Reggio Emilia eğitim sistemleri ile Orff ve Scamper eğitim metotlarını kullanarak hazırlanmıştır.
  • Sarmal Eğitim
  • Toplam 12 Kitap
  • Asetat ve Etiketli Sayfalar
  • Öğrencilerin Kolaydan Zora Doğru Sıralama
  • İçeriği Gofreli Sayfalar
  • Dikkat Sayfaları
  • Çizgi Çalışmaları
  • Görsel Algı Sayfaları ile Zenginleştirilmiştir.
  • Müfredata uygundur.
  • Maket proje çalışması.
  • Konular ile ilgili özel videolar

Detaylı Bilgi

Montessori ve Reggio Emilia eğitim sistemleri ile Orff ve Scamper eğitim metotlarını kullanarak hazırlanan Toprak ile Yaprak Eğitim Seti, toprağın, suyun, havanın, bitkilerin-güneşin ve canlıların sarmal eğitimle anlatıldığı multimedya eğitim setidir. Toprak ile Yaprak Eğitim Seti; 5 adet kitap, 5 adet aile katılımı ve eğlenceli bilgiler (1. dönem-2.dönem) olmak üzere toplamda 12 kitaptan oluşmaktadır.

Setin içinde yer alan 5 adet kitap; Belirli Gün ve Haftaları, Dünyaca Ünlü Kişileri, rakamları, renkleri, şekilleri, değerleri, temaları, kavramları ve meslekleri konu almıştır. Her kitap, kendi temasıyla ilgili bir deneyle başlar ve sarmal eğitime uygun bir şekilde devam eder. Her kitap için öğrencinin yaşına uygun etkinlikler ve çalışmalar hazırlanıp, kitabın ana konusu olan tema ile çalışmalar içe içe verilmiştir. Ayrıca asetat, etiket gibi farklı materyallerin de kullanıldığı özel sayfalar eğitim setini sektörde üst sıralara taşımaktadır.

Setin içinde yer alan 5 adet aile katılımı; kitap konularıyla paralel olarak öğrencilerin aileleriyle birlikte yapmasını istediğimiz çalışmaları içermektedir. Örneğin; 2. kitapta su teması anlatılmıştır. Buna paralel olarak 2. aile katılımında "Yağmurun Oluşumu Deneyi" verilmiştir. Buna benzer pek çok etkinlik aile katılımın içinde yer almaktadır. Setin içinde yer alan 2 adet eğlenceli bilgiler kitabı, 1. ve 2. dönemlerde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Öğrencinin öğrenme sürecine uygun olarak kolaydan zora doğru sıralanmış çalışma sayfaları yer almaktadır. İçeriği gofreli sayfalar, dikkat sayfaları, çizgi çalışmaları, görsel algı sayfaları ile zenginleştirilmiştir.

Firmamız tarafından hazırlanan video içerikleri, müfredata uygun işlenen konuların paralelinde öğrencilere izletilerek, konuların pekiştirilmesine yardımcı olmaktadır. Kitaptaki konuya başlamadan önce izletilen video, sonrasında kitaptaki çalışmanın yapılmasıyla kalıcı öğrenme sağlanır. En son kitap bittiğinde maket proje çalışması tamamlanır.

Maket Proje Çalışması, setteki kitapları sırayla (1,2,3,4,5) bitirdikten sonra yapılarak tamamlanır. Örneğin; 1.kitabı (Toprak) bitirdikten sonra maket projesinde yer alan toprak temalı maket parçaları zemine yerleştirilerek bu kitabın maketi tamamlanır. Eğitim ve Öğretim sezonu bittiğinde ise maket proje çalışması son halini alır ve veliler okula çağrılarak maket sergilenir.

Eğitimcilerin keyifle, çocukların ise eğlenerek öğrenebilecekleri bir kaynak olması dileğiyle…






DOKU AES İLETİŞİM BİLGİLERİ

1518. sok. N0:95, 06278 İvedik/ANKARA
Telefon:+90 312 472 7979
Faks:+90 312 472 5757
E-posta: [email protected]
Site: www.dokuaes.com
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×