Neler yeni

Tuvalete alıştırmaya başlama: Ne kıyafetle, ne zaman, nerede?

busemm

Yeni Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
45
Beğeniler
0
#1
Çocuğunuz tuvaleti hissetmeye başladığı anda tuvalete alıştırma sürecine geçmelisiniz.Bu konuda Dr.Gülnihal Şarman'ın pratik önerilerine kulak verin.Rahat kıyafetler giydirin.Lastikli kolay indirilebilen hafif kıyafetler çok önemlidir.Yaz aylarında uzun bir tişört giydirip külot bezle dolaştırabilirsiniz.Söylüyorsa altını açıkta bırakabilirsiniz.Sizin uygun bir zamanınıza denk gelmeli bu süreç.Uzun hafta sonu tatili,zaman ayırabileceğiniz bir dönemi seçin.İş yoğunluğunuzun fazla olduğu zamanlarda sabrınız sınırlı olur.

Unutmayın her öğünden 20 dakika sonra mide-barsak refleksi başlar. Bu sırada ıkınma vetuvaleti kullanma ihtiyacı doğar. Siz de bunu gözlemleyin.

Öğünler sonrası denemeler yapın. İdrar yaptığını veya ıkınmaya başladığını görürseniz oturağın yanına gidin.

Önceleri 2-3 dakikadan fazla denemeyin. Normal davranışlar içinde olsun. Eğer karşı koyarsa da zorlamayın.

Rutin lazımlık ziyaretleri yapabilirsiniz, sabah uyandığında, yemek ve uykular sonrası gibi.

Çocuğunuzun yapısına ve algılayışına uygun bir şekilde kullanmayı öğretin.

Çabuk sonuç almaya çalışmayın.

Başardığında onu bol bol övün, hatalarının üzerine sertlikle gitmeyin.

Ceza ve kızma tuvalet terbiyesi sürecini uzatacaktır.

Genellikle gündüz hep tuvaleti kullanıp kuru olmaya başladıktan sonra çocuklar gece denemelerine hazır olurlar. Gece yatırmadan önce idrarını yaptırmalısınız. O yattıktan sonra siz daha geç yatıyorsanız siz yatmadan da onu hafifçe uyandırıp tuvaletini yaptırın. Bundan 3-4 saat sonra uyanıp tekrar yaptırır. Sabah bezi kuru kalkarsa hazırlanıyor demektir. Gece sabaha doğru olan tuvaleti kesin. Bir süre de böyle test edin. Böylece sadece siz yatarken yaptırıyor olacaksınız. Bu şekilde de sabah kuru kalkarsa 1 hafta sonra bezi gece takmayabilirsiniz.
alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×