Neler yeni

UZMAN ÖĞRETMENLİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
834
Beğeniler
1
#1
Milli Eğitim Bakanlığının yeni müsteşarı eğitimcilerle kurduğu sıcak ve birebir ilişkilerle eğitimcilerin gözünde çok kısa bir zamanda değer kazandı. Sayın Yusuf TEKİN eğitimcileri dinliyor, sorunlarla ilgileneceğini açıklıyor... Sayın Yusuf TEKİN eğitimcilerimizin çözüm önerilerini dikkate alırsa Milli Eğitim Bakanlığının bakanlarına bile nasip olmayan, unutulmayan bakanlık yöneticileri arasında yerini alacaktır. Sayın Yusuf TEKİN en son "Uzman Öğretmenlik" konusunda açıklama yapmış, bu sorunun çözüleceği sinyalini vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığının kangren olmuş sorunlarından biri olan "Uzman Öğretmenlik" sorununun çözümü yönünde adım atılması Sayın Yusuf TEKİN'in doğru yolda olduğunun göstergesidir.

5204 sayılı yasa da “ Sınavyıldabirdefa olmak üzereÖSYM'ce yapılır” dendiği halde Milli Eğitim Bakanlığı; ilgili sınavı27 Kasım 2005ve30.04.2006tarihlerinde81 ilmerkezinde uygulamışve birdaha dauygulamamıştır . Kısacası öğretmenlerinbuunvanları kazanmalarıengellenmiştir.Aradan 7 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunu düzeltme cihetine de gitmemiştir ve gitmemektedir. Yönetici Atama Taslağının Ek-1 Değerlendirme FormundaUzman Öğretmenliğe 3, Başöğretmenliğe 5 puan önerilmektedir. Ayrıca eğitimcilerimiz arasındauzman öğretmenlik unvanına sahip olaneğitimcilerimiz maaş farkı dâhil olmak üzere birçok avantaj kazanmışlardır. Peki;sınavaalınmayan vebir daha da sınava katılma hakkı dahi tanınmayan eğitimcilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir? İşte bu sorunun çözümü konusunda ilk adım atıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN, öğretmenlerin özlük hakları konusunda çalışma var mı sorusuna;

“O konuda çok ciddi olarak çalışıyoruz. Temel hedefimiz öğretim üyeliğini ve öğretmenliği kariyer meslek tanımı içine almak. Temel önerimiz kamudaki diğer kurumlarda yer alan uzman yardımcısı ve uzman sürecinin eğitim camiasında da karşılığını oluşturmak. Öğretmenliğin kariyer meslek olarak tanımlanması birçok sorunu çözecektir. Sn. Bakanımız Nabi Avcı bu konuda sürekli bizleri talimatlandırıyor. Yakın bir zamanda taslağın ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılır.”sözleriyle cevap vermiştir. Sayın Yusuf TEKİN'den eğitim camiasının isteği, ilgili taslağın biran önce kamuoyuna sunulması ve artık bu sorunun çözülmesi yönündedir. Kanun değişikliği yapılacaksa, TBMM'de bekleyen kanun tekliflerine bu konuya çözüm olacak kanun teklifi de eklenebilir ve kanun biran önce çıkartılabilir. Yönetici atama işlemlerinden önce bu sorunun çözüme kavuşturulması en şık olanıdır ve eğitim camiası bu sorunun aşıldığını görmek istemektedir.


 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×