Neler yeni

Yeni nesil taksimetre geliyor

Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
420
Beğeniler
0
#1
İstanbul'da 18 bin taksideki taksimetre cihazları yenilenecek. Taksimetre, navigasyon, cep telefonu, araç bilgi ekranı tek bir cihazda toplanacak.

İSTANBUL - Sümeyye Dalkılınç

Yaklaşık 30 yıldır taksilerde kullanılan taksimetre cihazları Ekim 2016'da hurdaya çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstanbul'daki 18 bin takside yer alan taksimetre ve buna bağlı sistemlerini yenilemek için ihaleye çıktı.

Taksinet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birtan Pabuçcu, konuyla ilgilendiklerini belirterek, yeni nesil taksimetre üreten ve dünya genelinde yüzde 65 pazar payına sahip Taxitronic ile distribütörlük anlaşması imzaladıklarını söyledi.

Pabuçcu, İSPARK'ın ''Taksi İşletimi ve Yönetimi'' ihalesinden ön yeterlilik alan 4 şirketten 2'si ile görüştüklerini ve görüştükleri şirketten birinin ihaleyi kazanması halinde İstanbul'daki 18 bin taksinin yüksek teknolojiye sahip GoboxPOS taksimetre cihazları ile yenileyeceklerini dile getirdi.

Cihazın özellikleri

Ürün hakkında bilgi veren Pabuçcu, normalde ayrı ayrı olan taksimetre, navigasyon, cep telefonu, ödeme cihazı ve araç bilgi ekranının tek bir cihazda toplandığını söyledi.

Pabuçcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu cihazın GPS ve GPRS özelliği de var. Aynı zamanda taksi merkezi ile SMS ve internet yoluyla mesajlaşma özelliği de. Koltuğun arkasına yerleştirilecek bilgi ekranları ile müşteriler hangi araca bindiğini ve taksi şoförünün sicil numarası gibi konularda da bilgilendirilecek. Çünkü müşteriler bindikleri taksilerde eşyalarını unutuyorlar ve daha sonra bulamıyorlar. Bu bilgi ekranı aynı zamanda şirketlerden reklam da alacak. Bundan elde edilecek gelirden de taksici kazanacak. O reklamı izleyen taksi müşterisi de kampanya doğrultusunda 500 metre, 1 km gibi hediye yol gibi promosyonlar kazanacak.''
-alıntı-
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×