Neler yeni

Yer Değiştirme Meb'i Kilitledi

Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
114
Beğeniler
0
#1
Yeni eğitim sistemi en çok personel yer değiştirme uygulamalarını olumsuz etkiledi. 652 sayılı KHK nin yayınlandığı 14 Eylül 2011 günü iyi bir planlama yapılmadığı ortaya çıktı. Adeta kervan yolda düzülür mantığıyla hareket edildi. Ama kervan yolda düzülmedi. Yöneticiler ve öğretmenler bu hesapsızlık sonucunda mağdur oldu. Aslında bu yapılanların, pardon yapılamayanların hiçbir mazereti olamaz. MEB var olduğundan beri personeli böyle bir yer değiştirme eziyeti görmedi! Yıllarını eğitime vermiş eğitimciler böyle bir belirsizlik durumunu yaşadıklarını hatırlamıyorlardır.
“652 sayılı KHK de ki öğretmenlerin Yer Değiştirmesi ile ilgili hüküm”
Atama
MADDE 37 – (1) 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunun eki cetvellerde sayılanlar dışında kalan memurların atamaları Bakan tarafından yapılır.
(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.
-ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİR YILDIR NİÇİN KHK’YE UYGUN HALE GETİRİLMEDİ? YOKSA HAZİRAN AYI GELMEZ DİYE Mİ DÜŞÜNÜLDÜ?
“İlgili Yönetmelik Maddesi”
İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmeler
İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde duyuru, başvuru ve tercihler
MADDE 25 - (1) Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Müdürlüğünce en geç ilgili yılın 15 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve süresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilir.
BU YÖNETMELİK MADDESİNİ KİMSE OKUMUYOR MU? 15 MAYIS TARİHİNİN ÜZERİNDEN İKİ AY GEÇTİ. YÜRÜRLÜKTEKİ YÖNETMELİK İHLAL EDİLDİ. MEMUR GÖREV BAŞINDA HERHANGİ BİR YÖNETMELİĞİN BİR MADDESİNİ YERİNE GETİRMESE SORUŞTURMA AÇMAKTAN İMTİNA ETMEYİZ!
“Okul/Kurum Yöneticilerinin Yer Değiştirmesi”
Yeni eğitim sistemi nedeni ile zorunlu yer değiştirmelerin yapılmıyor olmasını anlamış değilim. Asıl ZORUNLU yer değiştirmeler geçen yıllar yaşandı. İllere bir sorulsa idi kaç yönetici yer değiştirecek diye eminim cevabını alacaklardı. Sonra sözlü talimatla il müdürlükleri takvimi yayınlamadı. Bu ne kadar doğru? Tüm il müdürlükleri yönetmeliğe muhalefet etmektedirler. Bilmem bunun farkındalar mı?
“Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Yönetmeliği”
MADDE 23 – (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) (1) Bu Yönetmeliğin;
a) 18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır. Bu bent kapsamında yapılacak atamalar Valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde ocak ve şubat ayları dışında da,
b) 21 inci madde kapsamındaki isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atamalar ve diğer atamalar mayıs ayında,
c) 22 nci madde kapsamındaki zorunlu yer değiştirmeler ağustos ve eylül aylarında
gerçekleştirilir.”
(2) 33 üncü madde kapsamındaki iller arası yer değiştirmeler Bakanlıkça uygun görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde haziran ve temmuz aylarında yapılabilir.

YUKARIDA YAZAN YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ YAZILI BİR TALİMATLA ERTELENMEDİ. İSTİSNAİ BİR DURUM UYGULAMASI İÇİN İLLERE TALİMAT GÖNDERİLMEDİ. ŞİMDİ BİR EĞİTİM YÖNETİCİSİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNİ İLLER YERİNEGETİRMİYOR DİYE DAVA AÇSA, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ NASIL SAVUNMA YAPACAK MERAK EDİYORUM.

“Taşra teşkilatı eğitim yöneticilerinin yer değiştirmesi ile ilgili mevzuat”

652 sayılı KHK nin 37.maddesi,

(7) İl millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı, il eğitim denetmeni, ilçe millî eğitim müdürü, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü, okul ve kurum müdürü ile okul ve kurum müdür başyardımcısı ve yardımcısı olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.(1),(2)

652 SAYILI KHK DE YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAĞI YUKARIDA Kİ MADDE İLE HÜKÜM ALTINA ALINMIŞ DURUMDA. TAM BİR YIL GEÇTİ MEVZUATI YAYINLANMADI. ŞİMDİ DE YER DEĞİŞTİRME UYGULAMASININ BU SENE YAPILAMAYACAĞI HABERLERİ İNTERNET SİTELERİNDE YER ALIYOR. BU NE KADAR DOĞRU? HANGİ YÖNETMELİK YA DA GENELGE İLE ERTELEDİNİZ(!)


SONUÇ; OKUL YÖNETİCİLERİNE ZORUNLU YER DEĞİŞTİRME YOK, TAŞRA YÖNETİCİLERİNE ROTASYON YOK, ÖĞRETMENLERE YER DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ İSE KISMET(!), DİĞER MEB PERSONELİ YER DEĞİŞİKLİĞİ İSE BELİRSİZ BİR ZAMANDA YAPILACAK(!) DURUM BUNDAN İBARET...
 

Forum istatistikleri

Konular
18,894
Mesajlar
30,370
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×