Neler yeni

Zencefil Yağı

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
258
Beğeniler
3
#1
Zencefil yağı

Aromaterapide; kan dolaşımını hızlandırmak, öksürüğü gidermek, kasların gevşemesini sağlamak ve soğuk algınlığı tedavisi için kullanılır. Buhar yoluyla kullanıldığında oldukça fayda sağlayan zencefil yağı, soğuk algınlığı, nezle, bulantı, halsizlik durumlarında etkili olabilir. Sabit yağlarla karıştırılıp masaj şeklinde kullanıldığında romatizma, eklem ve adele ağrılarında, kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde, fayda sağlayabilir.
Dahilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü özellikleri vardır. Beden ve zihin gücünü artırır. Kusmayı ve ishali önler. Isıtıcı, uyarıcı ve antiseptik etkileri vardır. Karaciğer yetmezliği için faydalı olduğu söylenir. Felçli hastalarda kullanılabilir. Karın ağrılarını giderdiği, romatizmayı tedavi ettiği ve saça parlaklık verdiği bilinen faydaları arasındadır.
Kullanılışı: Dahilen; 1 fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen ise ; cilde masaj yapılarak kullanılır.
Uyarı: Hassas ciltli olanların zencefil yağını kullanmamaları gerekir. Zencefil yağı, normalde zehirsizdir ve cildi tahriş etme özelliği yoktur. Ancak hassas ciltlerde, tahrişe sebep olabilir. Işığa karşı duyarlıdır.


Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×