Neler yeni

Zeytin Yağının Faydaları

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
400
Beğeniler
1
#1
Zeytinyağı

Antik çağlardan bu yana zeytinyağı ile güzellik arasında yakın bir ilişki göze çarpıyor. Eski dönemlere ait belgelerde de bu özellikler ortaya çıkar. Eski toplumların belgelerirde cilde iyi gelmesi, kırışıklıkları önlemesi, sivilceleri tedavi etmesi, deriyi yumuşatması ve saçları gürleştirip parlaklık vermesi gibi bilgilere sık sık rastlanır. Sağlık ve güzellik kaynağı olan bu yağ hem yemeklerde tüketilerek yarar sağlıyor hem de cilde tatbik edilerek güzellik kazandırıyor. Genel olarak doku ve organlar üzerinde önemli etkilere sahip. Bu yağın yararlarını şöyle sıralayabiliriz:

Cilde ve saçlara çok faydalı. Besler, korur ve yumuşatır. Saç dökülmesini durdurmak için 1 yumurta sarısı karıştırılır. Bu karışımı, saç diplerine sürüldükten 1 saat sonra yıkanır.
Dövülmüş sarımsak ile karıştırılmış zeytinyağı, kuruyan, sertleşen derinin yumuşamasını sağlar.
Saçlara canlılık kazandırmak için birkaç kaşık zeytinyağı ile saç diplerine masaj yapılır. Daha sonra ılık havluya sarıp, yarım saat beklenir ve yıkanır.
Dişlere yapılan masaj, dişlere sağlamlık ve beyazlık kazandırır.
Birkaç damla limon-bal karışımı kırışıklıkları önler. (Haftada iki kez yapılabilir.)
Kaya tuzu ile karıştırılır. Pürüssüz bir cilt elde etmek için, bu karışımla kol ve bacaklar ovulur.
Zeytinyağı limon ile karıştırılarak cilde sürülür, cildi korur. Güneşle birlikte böyle bir ten iyi bir renk alır.
Ciltteki kuruluğu gidermek için bir elma ezilir. Zeytinyağı ile karıştırılarak on dakika yüzde tutulduktan sonra ılık suyla yıkanır.

-sanatgüzellikten-alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×