Neler yeni

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

10-12 kişilik

Malzemeler:
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç (iki kabak çiçeği için bir avuç içi kadar pirinç hesabı da yapabilirsiniz.)
1 adet kuru soğan
1-2 orta boy domates
Kıyılmış nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı



Yapılışı:

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin taç yapraklarını kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı kabak oyacağının ucu yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurunken soğanın tadı için gerekli az miktar tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca 1 domates rendesi ve 1 çok minik doğranmış domates ekleyin. Bir iki karıştırıp taze nane ve maydonozu, karabiberi yarım su bardağı, tuz ve bir tatlı kaşığı şeker ekleyip pirinçler diri kalıncaya, suyunu çekinceye kadar pişirip, altını kapatın, demlenmeye bırakın.

Kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı soğumuş ya da ılık haldeki dolma içinden sıkıştırmadan koyun. (yoksa çiçekler patlayabilir) Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dik sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu ekleyip, yarım limonu da her bir çiçeğin üstüne gelecek biçimde sıkın, pirinçler pişinceye kadar pişirin. (yaklaşık 15-20 dakika)


Bahçenizde bal kabağınız varsa sabah erken saatte çiçekleri toplamanız doğru olacaktır. Çünkü öğlene doğru kabak çiçekleri kapanır.

Bu yüzden pazardan alacaksanız pazara da çok erken gitmeniz gerekiyor.
 
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#2
Dün televizyonda izlemiştim yapılışını. Görüntüsü gibi lezzeti de güzeldir herhalde..
Teşekkürler tarif için:)
 

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#3
Öğretmenim bir yeseniz bir daha yemek isterseniz..
ııımmmm olsada yesek :)
 

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#4
Bizim de bahçemizde vardı geçen yıllarda, sabaha karşı kalkar toplardık yapmak için. Ama o lezzet için değerdi :) Teşekkür ederiz öğretmenim.
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#5
Dün televizyonda izlemiştim yapılışını. Görüntüsü gibi lezzeti de güzeldir herhalde..
Teşekkürler tarif için:)
Aaa çok büyük tesadüf olmuş.:) Seyretmemiştim. Çünkü sabah erkenden kabak çiçeklerini toplamak için bahçedeydim. yemeği yaptıktan sonra da hemen paylaştım.

Bu dolma fırtıklı, kuş üzümlü de yapılabiliyor. Ege ve akdeniz bölgesi genelde bu biçimde pişiriyor. :)

Ben zeytinyağlı deyince fıstık ve kuş üzümlü olur, etsem de apartman komşularım dahil olmak üzere herkes beğendi, bu güne bir tane bile kalmadı.:)

NOT:40 kabak çiçeği toplamıştım.:)
 
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#7
Emel öğretmenim, ben daha evvel görmemiştim, izleyince çok ilgimi çekti.
Paylaşımınızı görünce, işte tarifi de geldi dedim:) Yapmak ve yemesi kalıyor geriye.:)
Ne güzel yapmışsınız ve bitmiş bile, ellerinize sağlık.:)
 

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#8
Gel öğretmenim, senin için de pişiririm.:) Yeter ki kabak, çiçek versin.:)

:004: :004: öğretmenim bunu şuan okadar çok isterimki

gaziantep teyken bir velim yapmıştı ilk kez orada yemiştim

kabak çiçeğinin tadının içine bir de anteppp mutfağı eklenince ımmmmmm yine
ağzıım sulandı yahuu :)


teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×