Neler yeni

Zeytinyağlı Yeşil Domates

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Zeytinyağlı Yeşil Domates

Zeytinyağlı
Domates
yeşil
yemek



Pazarlarda yeşil domates bulma zamanının geldiği şu günlerde turşu yapma yerine bir de yemek yapmayı denemenizi önereceğim.


Ben çocukken annem pişirirdi. Yıllardır onun yaptığı gibi, onun el lezzetini aradım, durdum. Bir türlü başaramamıştım. İnternette gezinirken bir tarif buldum, denedim. Şahane oldu. Ben size internette anlatılan biçiminde değil, pişirdiğim şekilde ve her zaman olduğu gibi püf noktaları ile anlatacağım.:)


Herkes parmaklarını bile yediğinden sadece aşağıdaki fotoğrafı çekebildim.:005:




Malzemeler

1 baş kuru soğan
1 halka halka doğranmış havuç
2-3 yeşil biber, bir kırmızı biber
2 adet büyük yeşil domates
1 adet pembeleşmiş domates
Yarım kahve fincanı pirinç
Zeytinyağı
Tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında bira tuz atarak biraz kavurunuz. Halka doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam ediniz. Doğranmış biberleri ekleyiniz. Ardından domatesleri ekleyiniz. Biraz da domateslerle soteleyiniz. bu arada bir süzgeçte pirinçleri yıkayıp domateslerin üstüne ekleyip karıştırınız. Yeterli tuzunu ekleyiniz. Bir fincan su koyup şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatınız. En küçük alevli ocakta, kısık ateşe alınız. Ben yemeğin piştiğini kokusundan bilenlerdenim. Ama yaklaşık yarım saat pişirmeniz yeterli.

Piştikten sonra bir borcama aktarıp soğuyunca servis yapınız.

Afiyet olsun.

07.10.2012 Emel Özdemir
 

visitor1

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#2
Merhaba yeşil domatesi yemeklerde kullanmak fikri çok ilginç.Turşularda kullanılıyor.Bunu pirinçle lezetlendirmişsiniz.Bu bir meze ılık olarak ta yenir .Ellerinize sağlık . www.zeytinyagibutigi.com
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×