Neler yeni

Zihin Açan Spor Dalları

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
400
Beğeniler
1
#1
Zihin Açan Spor Dalları

Belki bugüne kadar yalnızca forma girmek ya da formunuzu korumak ve üzerinizdeki negatif elektriği atıp rahatlamak için spor yapıyordunuz. Artık vücudunuzu çalıştırmak için çok iyi bir sebebiniz daha var.


Beyninizin daha aktif hale gelmesini sağlamak...
Yapılan araştırmalara göre bazı spor türleri uzun vadede beynin kapasitesini artırmak için ideal. Yani spor yaparak sadece mükemmel görünmekle kalmayıp mükemmel düşünmeyi ve daha kapsamlı bakış açıları geliştirmeyi, sorunlara farklı yönlerden yaklaşmayı, hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, doğru iletişim kurmayı da becerebilirsiniz. Bu da hem insan ilişkilerinde, hem de iş hayatında daha başarılı olmanız anlamına geliyor.
Beyne spor takviyesi Peki, spor yapmak nasıl oluyor da zihinsel fonksiyonlarımızı etkileyen bir aktivite haline geliyor? Daha doğrusu vücudu çalıştırmanın beyne faydaları neler? İşte, birkaç maddede bu soruların cevabı...
* Bedeni doğru ve bilinçli bir biçimde harekete geçirmek kan dolaşımım düzene sokuyor ve beynin özellikle zorlandığı zaman ihtiyaç duyduğu oksijeni almasını sağlıyor.
* Spor, bize zarar veren ve düşünme gücümüzü azaltan stres hormonlarını etkisiz hale getiriyor.
* Yaratıcılık hormonunu artırıyor ve vücudumuzdaki endorfin hormonunu aktif hale getirerek kendimizi daha mutlu ve enerjik hissetmemizi sağlıyor.
* Sinir hücrelerinin yeniden yapılanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca beyindeki hücrelerin yaşlanmasını geciktiriyor.
* Sinir hücreleri arasındaki ilişkiyi düzenleyerek özellikle hızlı tepki verme ve koordinasyon yeteneğini geliştiriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×